Na Sajmu zlatne niti više od 80 izlagača

Slika /arhiva/tz_zupanja_www.JPG

Više od osamdeset izlagača iz kontinentalne Hrvatske sudjeluje na šestom Sajmu zlatne niti koji se u organizaciji Turističke zajednice grada Županje održava u tome gradu od 5. do 7. veljače, u sklopu manifestacije Šokačko sijelo.

Posjetitelje očekuje raznovrsna ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, domaćih radinosti, udruga i drugih predstavnika seoskog turizma, kazao je predsjednik Turističke zajednice grada Županje Mirko Bačić dodajući kako se na Sajmu predstavlja i Kulturno-umjetničko društvo Herceg Stjepan iz Ljubuškog (BiH) sa etno i gastro ponudom svoga kraja.

Bačić je podsjetio kako je Sajam zlatne niti iznikao iz projekta Cesta zlatne niti, u sklopu kojega je osmišljena tematska ruta od 60 kilometara kroz deset mjesta u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Otvarajući sajam, županjski gradonačelnik Davor Miličević rekao je kako je on jedan od načina pomoći županjskom gospodarstvu, posebice obrtnicima i OPG-ima, u promociji i prodaji njihovih proizvoda.

Osim iz Županje, na Sajmu zlatne niti nastupaju izlagači iz Vinkovaca, Slavonskoga Broda, Osijeka, Đakova, Ivanić Grada i Zagreba. Nude domaći med, sir, suhomesnate proizvode, kolače, razne vrste vina, rakija i likera, ručno rađene unikatne suvenire i predmete od drva, stakla, kože, kao i predmete za svakodnevnu upotrebu u kućanstvu, etno odjevnu odjeću i obuću, ručne radove te drvene eko igračke. (Hina)



Pisane vijesti