Na otoku Biševu 2018. godine počinje realizacija turističkog projekta vrijednog 27 milijuna kuna

Slika /z_Slike/vijesti/171229_st_hina-fah.jpg

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je da će se 2018. godine na otoku Biševu, nedaleko od Visa, pokrenuti realizacija projekta "Posjetiteljski centar Modra špilja-Biševo". "Nadam se kako će realizacija tog projekta za turističke svrhe, vrijednog više od 27 milijuna kuna, biti pokrenuta tijekom 2018. godine", rekao je župan Boban prigodom posjeta otoku Visu.

Kako se navodi u priopćenju Splitsko-dalmatinske županije, nositelj tog projekta je grad Komiža sa svojom Turističkom zajednicom, a partneri su županijska ustanova "More i krš" i Institut "Plavi svijet".

"Cilj projekta je pridonijeti razvoju otoka Biševa i Visa. Rekonstrukcijom, dogradnjom i prenamjenom zgrade stare škole na Biševu u centar za posjetitelje stvorit će se atraktivan turistički proizvod utemeljen na interpretaciji prirodne baštine. Projekt predviđa izgradnju tematsko-poučne staze, suvenirnica, restorana te dvorane za predavanja", navodi se u priopćenju.

Župan je za posjeta Komiži s gradonačelnicom Tonkom Ivčević obišao područje na kojem je predviđena izgradnja ribarske luke u kojoj će Splitsko-dalmatinska županija sudjelovati s gradom Komižom i Ministarstvom kulture. "Uvjeren sam kako ćemo svi zajedno u novoj godini intenzivnije prići realizaciji izgradnje ribarske luke", rekao je.

Župan Boban posjetio je i grad Vis, gdje je s gradonačelnikom Ivom Radicom obišao prometnicu do Češke vile i mjesta na obali gdje je Splitsko-dalmatinska županija, kako se navodi u priopćenju, sudjelovala ili će sudjelovati u izgradnji potrebne lučke infrastrukture. Županijskome Domu za starije i nemoćne osobe u Visu dao je pomoć - ček od 10.000 kuna. (Hina/FaH)

Pisane vijesti