Na Makarskom primorju najveća smjena turista

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Na Makarskoj rivijeri vrhunac je turističke sezone, a prvi i produženi vikend kolovoza obilježava očekivana najveća ovoljetna smjena turista. Ljetovanje na području od Brela do općine Gradac zaključit će oko 10.000 gostiju, a prema informacijama iz turističkih ureda i hotelskih kuća veći broj njih stići će na odmor na Primorje

Promet na cestama Makarskog primorja, s obzirom na veliku smjenu gostiju, znatno je pojačan. Na autobusnom kolodvoru velike su gužve u dolasku i odlasku putnika, kašnjenja autobusa u dolasku gotovo iz svih pravaca su dvadesetak minuta, uvedene su i dodatne autobusne linije ali unatoč tome sva su mjesta popunjena. Na makarski autobusni kolodvor dnevno je u dolasku i odlasku više od 100 linija.

Hotelijeri u čijim se kućama na području od Brela do općine Gradac odmara više od 11,5 tisuća gostiju imaju vrlo dobru popunjenost smještajnih kapaciteta, dobro su popunjene sobe i apartmani privatnog smještaj kao i autokampovi. Prema informacijama iz turističkih ureda te najavama i stanju bukinga u hotelskim kućama, na Makarskoj rivijeri nakon smjene gostiju i produženog vikenda ljetovanja će nastaviti više od 50.000 turista. (Vedran Ribarević)



Pisane vijesti