Na Makarskom primorju 9 posto više turista, 13 posto više noćenja

Slika /arhiva/110713-ma1.jpg

Na Makarskom primorju u prvih je šest mjeseci ove godine boravilo 142.776 turista, što je devet posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a 786.120 evidentiranih noćenja je povećanje za 13 posto, podaci su turističkih ureda s tog područja i županijske Turističke zajednice.

Na području od Brela do općine Gradca u prvom je polugodištu bilo najviše stranih turista - 89 posto, a ostvarili su 92 posto ukupnog broja noćenja. Najbrojniji su posjetitelji Makarske rivijere u prvoj polovici godine bili Česi, a slijede Nijemci, Norvežani, Šveđani, Poljaci te gosti iz susjedne BiH.

Inače, od ukupno 434.831 gostiju koji su boravili u Splitsko-dalmatinskoj županiji od siječnja do kraja lipnja njih 31 posto posjetilo je Makarsku rivijeru, gdje je ostvareno i 42 posto od ukupno 1.882.153 noćenja evidentiranih u županiji u prvoj polovici godine.

Po današnjim podacima županijske Turističke zajednice i ureda s područja Makarskog primorja, u ljetovalištima od Brela do općine Gradca trenutačno se odmara 41.876 gostiju, ili osam posto više nego lani.

Hoteli na Makarskoj rivijeri, koji ugošćuju više od 11.000 turista, najvećim dijelom stranih, uglavnom su popunjeni, pa se turistima preporučuje da prije odlaska na more rezerviraju smještaj. Slobodnih mjesta na Makarskom primorju ima u sobama i privatnim apartmanima te u autokampovima. (Hina)



Pisane vijesti