Na Makarskoj rivijeri više turista nego lani u ovo doba

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Na Makarskoj rivijeri, prema današnjim podacima turističkih ureda, odmor provodi oko 28 tisuća turista ili sedam posto više nego lani, a zadnji vikend lipnja, kao što se i očekivalo, u znaku je prve veće smjene gostiju.

Najavljeni današnji i sutrašnji dolasci gostiju te stanje bookinga u hotelima i rezervacija u privatnom smještaju, kažu hotelijeri i turistički radnici, potvrđuju kako je ljeto za sada u znaku očekivanog broja dolazaka turista na Makarskoj primorje.

Pojačan je promet na Jadranskoj magistrali, gdje se vozi u kraćim isprekidanim kolonama, no bez zastoja i ograničenja, a nema popteškoća u prometu ni na novom raskrižju u dva nivoa kod Baškog Polja, gdje su završeni radovi na prometnoj signalizaciji.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin plovi prema redu plovidbe i nema dužih čekanja na ukrcaj, dok se u Drveniku na ukrcaj za Sučuraj čeka četrdesetak minuta, iako na toj liniji od jutros neprekidno plove dva trajekta.

Na autobusnom kolodvoru u Makarskoj povećan je broj putnika u dolasku, posebno iz smjera Zagreba, a brojniji su i dolasci putnika iz susjedne Bosne i Hercegovine, te su u promet uvedene i sve sezonske autobusne linije. (Hina)



Pisane vijesti