Na Makarskoj rivijeri više od 2,5 milijuna noćenja

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg
Na Makarskoj rivijeri gdje se odmara gotovo 60.000 domaćih i stranih gostiju, boravilo je do konca srpnja 400.605 turista ili 8 posto više nego lani. Prosjek boravka gostiju koji se inače zadnjih godina smanjuje iznosi 6,3 dana, dok gosti iz naše zemlje borave u prosjetu 4,7 dana.
 
Prema podacima županijske turističke zajednice i turističkih ureda s Primorja, u ljetovalištima od Brela do općine Gradac ostvareno je do konca srpnja 2.526.494 noćenja, što je 6 posto više nego u prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci. Zanimljivo je dodati da se kod domaćih gostiju bilježi povećanje broja dolazaka za 16 i noćenja za 15 posto, dok je kod stranaca broj dolazaka do konca srpnja veći za 7, a noćenja za 6 posto u odnosu na lanjsku godinu.
 
Na Makarskom primorju, gdje se kod hotelijera kao i privatnih kućevlasnika bilježi porast turističkog prometa u broju fdolazaka i noćenja, ostvareno je 37,7 posto od ukupno 6 milijuna 693.097 noćenja realiziranih do konca srpnja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, od čega su strani turisti ostvarili 38,6 a domaći gosti 26,2 posto noćenja.
 
Stanje popunjenosti smješnih kapaciteta i dalje je vrlo dobro tvrde hotelijeri koji dodaju kako su hoteli popunjeni do polovice rujna te upućuju goste na obveznu prethodnu rezervaciju smještaja što se preporuča i za privatni smještaj sve do polovice idućega tjedna.
 
Prema najavama hotelijera i turističkih radnika te stanju bookinga i pristiglih rezervacija, na Makarskom primorju očekuje se više od 5 milijuna turističkih noćenja. (Vedran Ribarević)


Pisane vijesti