Pulski Uniline s 31 posto većim poslovnim prihodima

Slika /arhiva/uniline-agency-L.jpg

Pulska turistička kompanija Uniline u prvoj polovici ove godine ostvarila je ukupne neto poslovne prihode od 105 milijuna kuna, što je porast od 31 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i rezultat uvođenja novih poslova i projekata, izvijestili su u srijedu iz Unilinea.

I prihodi iz djelatnosti turizma u blagom su porastu u odnosu na prošlogodišnje, što je, kako navode, rezultat osmišljavanja sadržaja za pred i posezonu, pogotovo u segmentu sporta. Ističu da su tijekom prvog polugodišta ove godine završili i prvu fazu ulaganja u otvaranje azijskog tržišta s kojeg su slijedom toga zabilježili porast prometa, a dobre rezultate imaju i s tržišta Europe.

Osim turističkog segmenta kažu da dobre ovogodišnje rezultate bilježe i u rent-a-car poslovanju, kao i da održavaju kontinuirani pozitivni cash flow, što, po njihovoj ocjeni, daje značajnu snagu cjelokupnom poslovanju, kao i sigurnost zaposlenima i poslovnim partnerima.

Zaposlenih imaju slično kao i prošle godine, trenutno ih je 203, a uključili su se i u državne programe zapošljavanja angažirajući mladi kadar koji će steći iskustvo i znanje u agencijskom poslovanju.

"Veliku neplaniranu i neočekivanu financijsku obvezu i dalje zadaje politika oporezivanja prihoda PDV-om po stopi od 25 posto na sve usluge, koja agencije dovodi u doista nekonkurentan položaj. Bez većih korektivnih zahvata u poslovanju to direktno utječe na profitabilnost, no racionalizacijom poslovanja u prvom polugodištu ove godine uspjeli smo postići povećanje dobiti za dva milijuna kuna", naglašavaju iz Unilinea.

Dodaju i da su "unatoč znatnim promjenama u trendovima u turizmu te činjenicom da je klasična agencijska preprodaja u padu zaista zadovoljni polugodišnjim rezultatima te da ih u nastavku godine osim glavne sezone očekuje i veliki angažman kako bi posezona bila što uspješnija, te na daljem podizanju profitabilnosti".

(Hina)



Pisane vijesti