Na Makarskoj rivijeri 6400 gostiju

Slika 1.5.2009

Hoteli na Makarskoj rivijeri, kao što je bilo i najavljeno, za prvosvibanjske praznike vrlo su dobro popunjeni, a dio njih, poput hotelskih kuća u Brelima i Tučepima, nema slobodnih mjesta.

Po podacima turističkih ureda i informacijama s recepcija hotelskih kuća, u 28 otvorenih hotela na Makarskome primorju odmara se 6400 gostiju, uglavnom stranih. Najviše turista odmara se u tučepskim hotelima, njih 1430, u Brelima je više od 1100 gostiju, a slijede Baška Voda, Makarska i Podgora.

Nakon prvosvibanjskih praznika svi hoteli ostaju otvoreni, a hotelijeri tvrde kako će i dalje biti dobro popunjeni, što upućuje na to da bi svibanjski učinak mogao biti sličan prošlogodišnjemu.

U Brelima također tvrde kako će im predsezona biti bolja od prošlogodišnje, što se očekuje i u tučepskim hotelskim kućama. Makarski hotelijeri i njihovi kolege iz Podgore, Baške Vode, Igrana, Živogošća i Gradca također govore o dobrim predsezonskim rezervacijama, a za ljetnu špicu rezervacije uglavnom malo kasne.

Hotelijeri Makarske, u želji da im ovogodišnje ljetno poslovanje bude bez slobodnih postelja, osmislili su dodatne promidžbene akcije. U Sarajevu su organizirali multimedijalnu prezentaciju hotelsko-turističke ponude Makarske, a zajedno s Turističkom zajednicom, to će, najavljeno, učiniti početkom tjedna i u Osijeku. (Hina)



Pisane vijesti