Na Makarskoj rivijeri 18.078 gostiju

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Turistička predsezona na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane popunjenosti hotela i privatnog smještaja, a po današnjim podacima turističkih ureda, u ljetovalištima na Makarskom primorju odmara se 18.078 gostiju, što je 22 posto više nego u isto doba lani.

Stranaca je gotovo 16.000, što je više nego lani, a domaćih je turista nešto manje.

Hoteli, po današnjim podacima, ugošćuju 9937 gostiju, uglavnom stranih, i za 30 posto bolje su popunjeni nego lani, zbog čega su hotelijeri zadovoljni.

U privatnim sobama i apartmanima, u kojima su već četvrtu godinu cijene usluga iste, ima 6911 prijavljenih gostiju, što je 22 posto više nego prošle godine. Autokampovi su lošije popunjeni nego prošle godine.

Na Makarskom primorju po broju turista vodi Makarska s više od 3000 gostiju, koliko ih je i u Baškoj Vodi. U Tučepima ih je 2500, a slijede Podgora, Brela, Gradac i Živogošće.

U turističkim uredima na Makarskoj rivijeri zadovoljni su sadašnjim brojem gostiju te, po stanju bookinga, pristiglim najavama i rezervacijama, najavljuju lipanjski turistički učinak bolji od lanjskoga. (Hina)



Pisane vijesti