Dubrovnik domaćin susreta slavnih veterana europske košarke

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Dubrovnik je od 24. do 26. lipnja 2011. godine domaćin sportsko-turističke manifestacije, košarkaškog turnira pod nazivom „Susret prijatelja“, veterana klubova Barcelone, Maccabia, Reala i Jugoplastike.

U organizaciji Udruge veterana košarkaškog kluba Jugoplastika Split, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije ova važna manifestacija u Dubrovniku će ugostiti neka od najvećih imena europske i svjetske veteranske košarke.

Glavni događaj, revijalne košarkaške utakmice između navedenih klubova, zakazan je za subotu 25. lipnja 2011. godine u dubrovačkoj Sportskoj dvorani.

Riječ je o povijesnom sportskom događaju, jer se po prvi put u Europi odigrava turnir slavnih košarkaških momčadi. Ovaj košarkaški spektakl bit će ujedno i prigoda za ukupnu turističku promidžbu hrvatskog juga budući da će inozemni mediji osim praćenja košarkaškog spektakla imati prigodu upoznati i turističke atrakcije Dubrovnika.

Osim manifestacije u Dubrovniku, u okviru aktivnosti dovođenja inozemnih predstavnika medija, a u cilju promoviranja kulturno-turističkih manifestacija, Hrvatska turistička zajednica pozvala je inozemne medije da u terminu 23. do 26. lipnja 2011. godine poprate i povijesnu regatu gajeta falkuša „Rota Palagruzona“.

Također, budući da je Hrvatska sljedeće godine zemlja partner na najposjećenijem sajmu turizma i kampinga CMT u Stuttgartu, Hrvatska turistička zajednica organizira u razdoblju od 29. lipnja do 4. srpnja 2011. godine, studijsko putovanje za predstavnike najvažnijih njemačkih redakcija dnevnih i tjednih novina regije Baden – Württemberg.



Pisane vijesti