Na Kvarneru i u Istri ovog tjedna 70 stranih turističkih agenata

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Hrvatskoj, odnosno u Istri i na Kvarneru, do sredine ovog tjedna na svojevrsnom inspekcijskom putovanju boravi 70 stranih turističkih agenata iz 17 zemalja, koji će sutra u Umagu na poslovnoj radionici "Buy Croatia" s oko 60 hrvatskih turističkih partnera voditi poslovne razgovore o suradnji i predstojećoj turističkoj godini, izvijestili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja je s turističkim zajednicama Istre i Kvarnera organizator boravka stranih agenata u Hrvatskoj.

Cilj poslovne radionice je kvalitetnije povezivanje hrvatskih turističkih gospodarstvenika s najvažnijim stranim turističkim agencijama i touroperaterima, njihovo bolje upoznavanje s destinacijom te u konačnici i povećanje broja gostiju u organiziranim dolascima.

Naglasak se pri takvim susretima stavlja na potrebu produljenja sezone u Hrvatskoj te na njene specifične oblike turističke ponude pa se za strane agente organizira i obilazak odredišta u Istri i na Kvarneru.

U grupi koja trenutno boravi u Istri su agenti iz Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Italije, Kanade, Latvije, Litve, Njemačke, Norveške, Portugala, Rusije, Slovačke, Slovenije, Španjolske i Švedske.
Do sada su bili u Fužinama i Opatiji, a posjetit će Krk, Rovinj, Poreč, Umag, Novigrad i Grožnjan. (Hina)

Pisane vijesti