Na Jadranu od 1. do 14. kolovoza "Plovimo Hrvatskom uz hrvatsko"

Slika 28.7.2009
Manifestacija "Plovimo Hrvatskom uz hrvatsko", koja na Jadranu tijekom 'špice' turističke sezone promovira originalne hrvatske proizvode i suvenire iz svih krajeva zemlje, ove će se godine po treći put održavati od 1. do 14. kolovoza u 14 mjesta na obali i otocima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora te manifestacije zagrebačke tvrtke Conventus manifestacije d.o.o.

Okosnicu manifestacije čini stari jedrenjak dužine 38 metara, koji s posadom (glazbenicima, proizvođačima i drugima) plovi Jadranom tijekom 14 dana te se svaki dan zaustavlja u drugom mjestu.

Obično se potom na mjesnoj rivi/luci postave štandovi s proizvodima i suvenirima, ove godine oko 15 proizvođača, koji su reprezentativni po cijeni i kvaliteti, pojasnio je voditelj projekta i direktor Conventusa Zoran Vojnović.

Osim kupnje mještani i turisti izložene proizvode mogu i degustirati, a sveukupnoj atmosferi pridonosi i glazbeni program izvođača-tamburaša koji plove brodom. Cilj je, dodao je Vojnović, sadržajno obogatiti ponudu određenih mjesta, pri čemu veliku podršku u organizaciji daju i mjesne turističke zajednice.

Novost je što je manifestacija ove godine dobila prvi put i generalnog sponzora, tvrtku Kutjevo, koja će, kako je danas naglasio njezin voditelj marketinga Igor Hruškar, i tu priliku iskoristiti ne samo da promovira svoju proizvodnju, već i dodatno ove godine obilježi 777 godina postojanja.

Ove godine 'start' manifestacije je 1. kolovoza u Podgori (kod Makarske), nakon čega slijedi plovidba prema sjeveru Jadrana, gdje će u Malinskoj, 14. kolovoza i završiti.

I ove godine generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo turizma, ali bez davanja financijske potpore, kazao je Vojnović, dodavši da trošak manifestacije procjenjuje na oko milijun kuna.

Osim Ministarstva, ovoljetnu manifestaciju podržavaju Ured hrvatskog Predsjednika te Hrvatska gospodarska komora (HGK).
(Hina)


Pisane vijesti