Na Interstasu 307 filmova, Cavtat hrvatski predstavnik na "Zlatnom cvijetu"

Slika /arhiva/solin_tz-001.JPG

Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza "Interstas 2018.," koja se održava 25. godinu u nizu, otvorena je u četvrtak u solinskom hotelu President. Ukupno je prijavljeno 307 promotivnih turističkih filmova iz 83 zemlje. Tradicionalno se predstavljaju i hrvatski gradovi i mjesta, kandidati za sudjelovanje na međunarodnoj smotri "Zlatni cvijet." Za hrvatskog predstavnika na tom natječaju na kojemu se ocjenjuju se urednost, briga za okoliš, očuvanje baštine, urbano šumarstvo, krajolik i cvjetna područja, odabran je Cavtat, izvijestio je direktor Interstasa Vojko Pleština.

Među ovogodišnjim laureatima Interstasa je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić kojem je pripala povelja Europske federacije turističkih novinara (FEST) za, kako se navodi u obrazloženju, "izvrsnost u sportskom doprinosu brendiranju turizma Hrvatske u svijetu."

Među dobitnicima povelje FEST-a na ovogodišnjem Interstasu su i trojica novinara: Mislav Togonal (Hrvatski radio), Tihomir Ladišić (TV N1) i Rene Bakalović (TV N1). Togonalu i Ladišiću povelje su dodijeljene za izvrsnost u publicističkoj novinarskoj ukupnosti doprinosu razvoja turizma, dok je Bakalović priznanje dobio za izvrsnost u doprinosu kulinarskom brendiranju hrvatskoga turizma.

Pokroviteljica ovogodišnjeg Interstasa je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. (Hina/FaH)

Pisane vijesti