MRRFEU: Otvorene javne konzultacije u okviru transnacionalnog programa 'Mediteran'

Slika /arhiva/meditera_prog_eu.JPG

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) otvorilo je javne konzultacije za pripremu novog programa Mediteran.

Transnacionalni program Mediteran promiče razmjenu iskustava i znanja te poboljšanja javnih politika između nacionalnih, regionalnih, lokalnih i drugih dionika na odgovarajućoj teritorijalnoj razini. Uključuje 57 regija iz 10 država članica Europske unije (Cipar, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Malta, Portugal, Slovenija, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) i triju država kandidatkinja za članstvo (Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Republika Hrvatska u program Mediteran uključena je cijelim svojim teritorijem. Program se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (European Regional Development Fund - ERDF) i Instrumenta za predpristupnu pomoć (Instrument for Pre-Accession - IPA).

U okviru pripreme novog transnacionalnog programa Mediteran 2014.-2020., države sudionice programa pripremile su e-upitnik preko kojega žele konzultirati dionike programskog područja kako bi odredile strategiju programa u smislu odabira tematskih prioriteta.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao nacionalno tijelo unutar transnacionalnog programa Mediteran poziva sve dionike programskog područja da se uključe u javne konzultacije kroz popunjavanje upitnika (dostupan na engleskom i francuskom jeziku).

Konzultacije su otvorene do 22. studenoga.2013. godine, a rezultati će biti objavljeni u siječnju 2014. godine na stranicama programa Mediteran.



Pisane vijesti