MINT: Obilježavanje Svjetskog dana turizma - poziv za novinare

Slika /arhiva/logo_CR.JPG

POZIV ZA NOVINARE

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 27. rujna koji se 2016. godine obilježava pod nazivom „Turizam i pristupačnost: promičemo univerzalnu pristupačnost“, pozivamo vas na prigodnu konferenciju koja će se održati u Ministarstvu turizma u utorak 27. rujna s početkom u 11.00 sati (Prisavlje 14, 1. kat).

Na početku konferencije obratit će se ministar turizma Anton Kliman, predstavnici Zajednice osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), a predstavit će se mogućnosti korištenja EU fondova za poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva „Turizmom do posla“ te primjeri dobre prakse - TravAbled prva turistička agencija specijalizirana za turizam osoba s invaliditetom te Centar za kreativno osposobljavanje osoba s invaliditetom UNUO koji već dugi niz godina provodi integraciju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu kroz kulinarstvo.

Završnu riječ održat će pomoćnica ministra Olivera Shejbal.

Predviđeno trajanje programa je do 12,15 sati.

Ministarstvo turizma prošle je godine predstavilo Nacionalni program razvoja socijalnog turizma - Turizam za sve, kojeg možete pronaći ovdje.



Najave