Ministrica Brnjac primila Dinu Levačić

Slika /2023_WEBMINTS/230411-dina_levacic.jpeg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je u Zagrebu primila Dinu Levačić, našu sjajnu daljinsku plivačicu koja je nedavno ostvarila povijesni pothvat preplivavši sedam svjetskih tjesnaca, poznatijih kao Oceanovih sedam.

Mlada Splićanka postala je najmlađa žena i tek 23. osoba na svijetu kojoj je uspjelo ostvariti to postignuće koje je uključivalo preplivavanje prolaza Cataline u Kaliforniji, kanala La Manche, prolaza Moloka'i na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarskih vrata, Sjevernog kanala između Sjeverne Irske i Škotske te kao posljednjeg Cookov prolaz, kojeg je preplivala 14. ožujka 2023. godine.

„Još jednom od srca čestitke Dini na ovom izvanrednom postignuću. Bilo mi je zadovoljstvo čuti njezina iskustva koja je doživjela na ovim pothvatima te sam sigurna kako će i u budućnosti nastaviti ostvarivati velike rezultate. Želim joj puno sreće i uspjeha u daljnjim izazovima, a Ministarstvo turizma i sporta će joj nastaviti pružati podršku na njezinom putu“, rekla je ministrica Brnjac uz koju su na prijemu bili i državni tajnici Tomislav Družak i Josip Pavić te glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Dinu Levačić već u svibnju čeka tradicionalna humanitarna utrka Sv. Duje, nakon čega u lipnju na Visu i Biševu provodi Plivačko-ekološko-edukativni projekt Sredozemna medvjedica, čiji je cilj osvještavanje o bitnosti očuvanja staništa sredozemnih medvjedica te njih samih kao i promocija bavljenja tjelesnom aktivnošću i njezine dobrobiti za mentalno zdravlje. U kolovozu Dina se sprema na preplivavanje Bristolskog kanala, u dužini 27 kilometara, koji zajedno sa Sjevernim kanalom i kanalom La Manche čini originalnu Trostruku krunu što je do sada uspjelo ostvariti samo 6 osoba na svijetu.

Priopćenja