​Ministrica Brnjac održala sastanak sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem

Slika /2021_ilustrac_f/210525_mints.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je održala sastanak sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem i direktoricom Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivanom Alilović na temu valorizacije i važnosti zdravstvenog turizma za područje Zagrebačke županije s posebnim naglaskom na smještajne kapacitete u okviru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan.

Župan Kožić tom prilikom kazao je kako se zdravstveni turizam nalazi u svim strateškim dokumentima županije te kako je njegova daljnja valorizacija nužna u cilju brendiranja Zagrebačke županije kao destinacije zdravstvenog turizma.

Posebno se osvrnuo na nedavno završena ulaganja u Specijalnu bolnicu Naftalan u sklopu koje je izgrađen novi kompleks  s tri unutarnja i jednim vanjskim bazenom, novom kuhinjom i restoranom, teretanom, multifunkcionalnom dvoranom i parkiralištem.

Za 71 milijun kuna vrijednu investiciju pobrinula se Zagrebačka županija te sama bolnica uz kreditno zaduženje.

S obzirom da jedinstveno nalazište naftalanskog ulja osim u Ivanić-Gradu postoji još jedino u Azerbajdžanu te da interes za tom vrstom terapija dolazi od stanovnika iz sve više zemalja, sljedeći korak je izgradnja novih smještajnih kapaciteta kako bi se Naftalan dodatno pozicionirao na lječilišnoj karti svijeta.
 
Ministrica Brnjac pružila je punu potporu aktivnostima koje Zagrebačka županija provodi u suradnji s Turističkom zajednicom, a koje imaju za cilj razvoj zdravstvenog turizma na tom području. „Hrvatska se strateški fokusira na održivost i razvijanje cjelogodišnjeg turizma, u čemu je važan segment i razvoj zdravstvenog turizma, koji se i prije pandemije pokazao kao proizvod s velikim potencijalom rasta“, istaknula je ministrica Brnjac te dodala kako će se upravo kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti sufinancirati ulaganja koja pridonose reformi hrvatskog turizma u smjeru održivosti, poput ulaganja u projekte zdravstvenog turizma.

Priopćenja