Ministarstvo turizma pokrovitelj svjetskog prvenstva 'morskih bolida' sljedeće godine

Slika /arhiva/091030-powerboatp1-w.jpg

Ministarstvo turizma prihvatilo je pokroviteljstvo nad „Powerboat P1“, svjetskim natjecanjem brzih brodova, koja će se održati u Splitu, od 15. do 19. travnja 2010. godine.
 
Ministarstvo turizma smatra da će važnost ovog natjecanja „morskih bolida“ doprinijeti ukupnom imidžu Hrvatske kao vrlo atraktivne i sigurne turističke destinacije, te privući brojne zaljubljenike u ove brze morske utrke, njihove obitelji te široku publiku.
 
Ova utrka je odlična prilika za promociju hrvatskog turizma i naše zemlje širom svijeta. Powerboat P1 postao je sinonimom za nautičku industriju u vidu razvoja brodova i motora, pa će se posjetiteljima i ljubiteljima nautike ponuditi "dosad neviđeno iskustvo", a Hrvatska će domaćin jedne od utrka svjetskog prvenstva biti i 2011. i 2012. godine.

Destinacije na kojima se održava natjecanje, te ekskluzivno P1 VIP selo za zabavu posjetitelja, privlačne su slavnim osobama, svjetskim medijima i navijačima, dok će ovaj spektakl preko TV ekrana pratiti više od 40 milijuna gledatelja.

Osamnaest momčadi pripremat će se u Splitu kako bi jedna od njih po prvi put odnijela naslov pobjednika Grand Prix Croatia Of The Sea.
 
Morski Grand Prix će se održavati uz splitsku rivu, gdje će biti smješteni i suhi boksovi koje će gledatelji moći obilaziti. Unutar boksova tijekom čitavog tjedna odvijat će se prigodni zabavni program koji uključuje koncerte, DJ-e, nagradne igre, simulator utrka te razne promocije.   

Utrka je zakazana za mjesec travanj, čime se produljuje turistička sezona i obogaćuje ukupna turistička ponuda, a održava se u vrijeme kada i Croatia Boat Show.
 

Pisane vijesti