Ministar Bajs s predstavnicima Hrvatske udruge hotelijera

Slika 2.11.2009
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
 
Ministar turizma Damir Bajs danas se sastao s Francom Palmom, predsjednikom Izvršnog odbora Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH) i Anđelkom Lekom, predsjednikom skupštine HUH-a. Bio je to još jedan u nizu razgovora s predstavnicima turističkog sektora, što ih je ministar Bajs najavio na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma.
 
Predstavnici HUH-a ocijenili su dobrom ocjenom učinke ovogodišnje sezone, uz napomenu kako je hotelijerski sektor pod velikim pritiskom, te da na razini Vlade i Ministarstva turizma valja razmotriti još neke mjere za njegovo rasterećenje, poput učinkovitih mjera iz Akcijskog plana za ovu godinu.
 
Ministarstvo turizma će, stoga, uz  postojeće mjere, donijeti i tri nove mjere koje bi pomogle hotelijerskom sektoru, a HUH će na svojem Izvršnom odboru donijeti zaključke o kojima će sredinom studenoga izvijestiti Ministarstvo i sektor.
 
Procjene za sljedeću sezonu bit će realne, s očekivanjem ponavljanja ovogodišnjih rezultata, zaključak je današnjeg sastanka.
 
Također, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica će krajem ovoga tjedna, na sjednici Turističkog vijeća, objaviti neke od mjera usuglašene s turističkim sektorom, poput onih za udruženo oglašavanje, te za avio destinacije, autobusere i maturalna putovanja.  


Pisane vijesti