Ministarstvo turizma pokrovitelj 24. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

Slika /arhiva/111107-hok-24K2.jpg

Jedan od razloga zbog kojih turisti dolaze u Hrvatsku jest i gastro doživljaj, koji uz sigurnost i prekrasnu prirodu, gosti navode kao adut hrvatskog turizma, istaknuo je Ivo Mujo, državni tajnik u Ministarstvu turizma, na konferenciji za medije povodom najave 24. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika koji će se 14. i 15. studenoga 2011. održati u Dubrovniku.

Na Kongresu, u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, već tradicionalno će se, kroz brojna stručna izlaganja i rasprave, razmotriti aktualna pitanja vezana uz ugostiteljsku i turističku djelatnost, te analizirati ovogodišnji tijek turističke sezone.

Dobru dosadašnju suradnju s Ministarstvom turizma, koja je rezultirala i očekivanim rezultatima, pohvalili su Stjepan Knežević, potpredsjednik HOK-a i Ante Mihić, predsjednik Ceha ugostitelja pri HOK-u, te naglasili važnost zajedničkih projekata kao što su „Hrvatska autohtona kuhinja“ i „Program obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“.

Osim spomenutih, na konferenciji je bio prisutan i Tomislav Vukovac, ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove Ministarstva turizma.



Pisane vijesti