Ministarstvo turizma objavilo javni poziv za izbor turističkog mjesta u kojem će se održati manifestacija „DANI HRVATSKOG TURIZMA 2010.“

Slika /arhiva/mint.jpg

Organizator manifestacije je Ministarstvo turizma, a suorganizatori su: Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Institutom za društvena istraživanja „Ivo Pilar“, Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera, Hrvatskim autoklubom i sustavom turističkih zajednica RH.
 
Organizacijski odbor je zaključio da će se ova manifestacija održavati svake godine u drugom mjestu.
 
Pozivaju se, stoga, svi zainteresirani subjekti: jedinice područne uprave i lokalne samouprave (županije, gradovi i općine), turističke zajednice ili trgovačka društva da podnesu prijavu kojom se kandidiraju za izbor domaćina ove manifestacije u 2010. godini.
 
Termin održavanja manifestacije je 20., 21. i 22. listopad 2010. godine. Predviđa se isti koncept manifestacije i program aktivnosti kao prošle godine, te sudjelovanje oko 1000 sudionika.
 
Osnovni uvjeti koje treba ispunjavati podnositelj prijave su:
  • Prostorni kapacitet za organiziranje aktivnosti manifestacije (prostori ne moraju biti u jednom hotelu, bitno je da se prema dosadašnjem konceptu sve aktivnosti mogu prostorno i vremenski uskladiti).
  • Prostor koji omogućava tv prijenos završne večeri kapaciteta oko 1000 sjedećih mjesta.
  • Smještajne kapacitete za sudionike manifestacije.
  • Spremnost domaćina da sudjeluje u organizaciji i financiranju manifestacije.
  • Da ukupna turistička ponuda i potencijali kandidiranog mjesta održavanja odgovaraju karakteru i značaju manifestacije, te u tom smislu navesti pogodnosti kandidiranog mjesta koje bi bile važne za konačnu odluku o izboru domaćina.
Prijava treba sadržavati:
  • Pismene suglasnosti lokalnih partnera koji zajedno prijavljuju na javni poziv.
  • Dokaz o ispunjavanju osnovnih uvjeta iz točke III.
  • Pismo namjere jedinice lokalne ili regionalne samouprave o podršci manifestaciji u organizacijskom i financijskom pogledu (ukoliko podnositelj prijave nije županija, grad ili općina nego trgovačko društvo).
Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objave javnog poziva.

Prijava se dostavlja na adresu: Ministarstvo turizma, Prisavlje 14, 10 000 Zagreb, s naznakom „Za Javni poziv- Dani Hrvatskog turizma 2010.“
 
Odluku o izboru mjesta održavanja manifestacije donosi Organizacijski odbor temeljem ocjene koja je od prispjelih ponuda najprihvatljivija s obzirom na: karakter i značaj manifestacije, tehničke i financijske uvjete i dr.


Pisane vijesti