Ministar Veljko Ostojić otvorio Adria Hotel Forum: Moramo i možemo ostvariti više investicija

Slika /arhiva/130213-ahf-fah1.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić otvorio je 1. Adria Hotel Forum naglasivši kako je prošloga tjedna Vlada Republike Hrvatske usvojila Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te kako ćemo od sada još kvalitetnije upravljati budućnošću hrvatskog turizma. „Naš je glavni cilj do 2020. godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta. To je velik izazov, no vjerujem kako je ostvariv. Ono što nam je nužno za podizanje konkurentnosti su nove investicije za koje smo procijenili da će do 2020.godine iznositi 7 milijardi eura. Kako bi se to ostvarilo, potrebno je poboljšati zakonodavni okvir, uvjete poslovanja te stvoriti povoljniju investicijsku klimu. Ove godine najavljeno je 2,5 do 3 milijarde kuna investicija, što je gotovo dvostruko više nego u 2012.godini. Ipak, vjerujem kako moramo i možemo bolje, i to sve uz poštivanje okoliša i prostora te uz održivi razvoj“, naglasio je ministar Ostojić te zaželio organizatorima puno uspjeha u radu.

Ministar turizma Veljko Ostojić otvorio je 1. Adria Hotel Forum naglasivši kako je prošloga tjedna Vlada Republike Hrvatske usvojila Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te kako ćemo od sada još kvalitetnije upravljati budućnošću hrvatskog turizma.

„Naš je glavni cilj do 2020.godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta. To je velik izazov, no vjerujem kako je ostvariv. Ono što nam je nužno za podizanje konkurentnosti su nove investicije za koje smo procijenili da će do 2020. godine iznositi 7 milijardi eura. Kako bi se to ostvarilo, potrebno je poboljšati zakonodavni okvir, uvjete poslovanja te stvoriti povoljniju investicijsku klimu. Ove godine najavljeno je 2,5 do 3 milijarde kuna investicija, što je gotovo dvostruko više nego u 2012.godini. Ipak, vjerujem kako moramo i možemo bolje, i to sve uz poštivanje okoliša i prostora te uz održivi razvoj“, naglasio je ministar Ostojić te zaželio organizatorima puno uspjeha u radu.

Adria Hotel Forum tijekom sljedeća dva dana okupit će oko 120 domaćih i stranih sudionika koji će imati priliku čuti najnovije informacije iz svjetskog i hrvatskog hotelijerstva te raspraviti potrebu investicija u hotelskom sektoru, bez čega nema daljeg napretka niti održivog razvoja hrvatskog turizma.

Drugog dana Forum će se baviti destinacijskim menadžmentom i potrebom suradnje javnog i privatnog sektora, zelenim graditeljstvom te izvorima financiranja. Tijekom dvodnevnog događanja u raspravama će sudjelovati i predstavnici Ministarstva turizma.



Pisane vijesti