Ministar turizma u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Slika /arhiva/140523_st3.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je posjetio Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje se susreo sa zamjenikom župana Antom Šošićem, gradonačelnikom grada Splita Ivom Baldasarom te s predstavnicima turističkog gospodarstva županije i direktorima turističkih zajednica. Ministar Lorencin i gradonačelnik Baldasar razgovarali su o mogućim investicijama u hotelski sektor, uređenju plaža, unapređenju turističke infrastrukture, ali i o mogućem boljem prometnom povezivanju Splita kroz uvođenje novih avio linija. Na sastanku s predstavnicima Županije, ministar je naglasio kako su Splitu potrebni novi hotelski kapaciteti. „Drago mi je što na području Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita vidim nekoliko otvorenih gradilišta, ali to još uvijek nije dovoljno kako bi se zadovoljila velika potražnja za smještajem. Grad Split se prema istraživanjima nalazi na drugom mjestu po prepoznatljivosti u hrvatskom turizmu, a tu činjenicu treba maksimalno iskoristiti u još boljem pozicioniranju grada. Ministarstvo turizma, u suradnji s ostalim ministarstvima i Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, intenzivno radi na pripremi dokumentacije za bivše vojne nekretnine, kako bi se one mogle aktivirati u turističke svrhe. Svaki turistički projekt koji podrazumijeva investiciju veću od 20 milijuna eura postat će strateški projekt Republike Hrvatske“, rekao je Lorencin, dodavši kako očekuje vrlo pozitivne efekte u turističkom sektoru.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je posjetio Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje se susreo sa zamjenikom župana Antom Šošićem, gradonačelnikom grada Splita Ivom Baldasarom te s predstavnicima turističkog gospodarstva županije i direktorima turističkih zajednica. Ministar Lorencin i gradonačelnik Baldasar razgovarali su o mogućim investicijama u hotelski sektor, uređenju plaža, unapređenju turističke infrastrukture, ali i o mogućem boljem prometnom povezivanju Splita kroz uvođenje novih avio linija.

Na sastanku s predstavnicima Županije, ministar je naglasio kako su Splitu potrebni novi hotelski kapaciteti. „Drago mi je što na području Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita vidim nekoliko otvorenih gradilišta, ali to još uvijek nije dovoljno kako bi se zadovoljila velika potražnja za smještajem. Grad Split se prema istraživanjima nalazi na drugom mjestu po prepoznatljivosti u hrvatskom turizmu, a tu činjenicu treba maksimalno iskoristiti u još boljem pozicioniranju grada. Ministarstvo turizma, u suradnji s ostalim ministarstvima i Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, intenzivno radi na pripremi dokumentacije za bivše vojne nekretnine, kako bi se one mogle aktivirati u turističke svrhe. Svaki turistički projekt koji podrazumijeva investiciju veću od 20 milijuna eura postat će strateški projekt Republike Hrvatske“, rekao je Lorencin, dodavši kako očekuje vrlo pozitivne efekte u turističkom sektoru.

Ministar Lorencin posjetio je i nekoliko investicijskih projekata na području Splita, među kojima i hotel Vestibul, primjer boutique hotela te hotel Marul. Također, sudjelovao je na otvorenju festivala vina u podrumima Dioklecijanove palače, a u kasnije će obići nautički sajam Croatia Boat Show.

Ministarstvo turizma je tijekom protekle dvije godine Splitsko-dalmatinskoj županiji dodijelilo ukupno 5 milijuna kuna potpora za 46 projekata i 26 pristupnih točaka za besplatni internet (HOT SPOT CROATIA). Pritom je iz programa Fond za razvoj turizma ovoj županiji dodijeljeno oko 1,5 milijuna kuna.



Pisane vijesti