Ministar turizma u posjetu Javnoj ustanovi Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman posjetit će Javnu ustavnovu Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac (ponedjeljak, 5. rujna 2016. u 14.. sati; Karlovac, Branka Čavlovića Čavleka 1a).

Uz ministra Klimana, medijima će se obratiti predstavnik arhitektonskog studija 3LHD koji je autor arhitektonskog projekta, ravnateljica javne ustanove Margarita Maruškić Kulaš te gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić.

Riječ je o jedinstvenoj ustanovi u Hrvatskoj u kojoj će se predstaviti bogatstvo flore i faune hrvatskih rijeka, a koja će biti svečano otvorena 22. listopada 2016.

Javna ustanova AQUATIKA - Slatkovodni akvarij Karlovac nastala je u okviru projekta “Slatkovodni akvarij i muzej rijeka - KAQUARIUM” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Ukupna vrijednost projekta je 36.691.939,28 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 36.222.282,45 kn.

Akvarijski postav prikazuje tijek krške rijeke od izvora do ušća, te će u 25 akvarijskih bazena sadržavati više od 100 vrsta riba, od čega 40 endemskih vrsta, sveukupno oko 5000 jedinki.

Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac biti će jedinstvena turistička, ekološka i obrazovna institucija koja će doprinijeti očuvanju biljnog i životinjskog svijeta u rijekama, te biti jedna od najvećih turističkih atrakcija kontinentalnog turizma. Ministarstvo turizma ove je godine po prvi puta raspisalo javni poziv za financiranje projekata uređenja plaža na rijekama, a Aquatika se nalazi na obali rijeke Korane, u neposrednoj blizini prve registrirane riječne plaže u Hrvatskoj - Plaže Foginovo.



Najave