Ministar turizma u Londonu, na sajmu World Travel Market

Slika /arhiva/mint.jpg
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ministar turizma Damir Bajs i njegovi suradnici odlaze 7. studenoga 2009. godine u London, na WTM – najveću svjetsku burzu turizma, koja se održava od 9. do 12. studenoga i okuplja sudionike iz oko 200 zemalja svijeta, s više od 5500 izlagača iz svih segmenata turističke industrije.
 
World Travel Market (WTM), jedna od najvažnijih svjetskih turističkih burzi, ove godine obilježava 30 godina postojanja u kojima se WTM etablirao kao vodeći svjetski sajam za turističku industriju, okupljajući brojne profesionalce iz turističke industrije koji donose brojne aktualnosti i trendove iz područja turizma.
 
Ovim sajmom službeno započinje sezona turističkih sajmova, a hrvatska turistička ponuda bit će predstavljena na štandu Hrvatske turističke zajednice koji će, osim prezentacije opće turističke ponude, okupiti turističke tvrtke iz cijele Hrvatske.
 
Tijekom sajma, ministar turizma sudjelovat će u nizu sastanaka, poput sastanka ministara što ga organizira UNWTO s temom „Put ka oporavku – održivi turizam u izazovnim vremenima“, a sastat će se i s Talebom Rifaiem, glavnim tajnikom UNWTO-a.
 
Ministar turizma na ovom će sajmu tijekom susreta s najvećim domaćim i svjetskim turoperatorima, predstaviti nove mjere kojima se hrvatski turizam priprema za nadolazeću 2010. turističku godinu, što uključuje proširenje dosadašnjih mjera na ukupno 9 modela udruženog oglašavanja i udruženih poticaja organiziranim turističkim dolascima u ukupnoj vrijednosti od 15,7 milijuna eura. Važno je napomenuti kako je Hrvatska prva od zemalja u širem okruženju, koja donosi usuglašene mjere za sljedeću turističku godinu.
 
Prvog dana sajma 9. studenoga, ministar Bajs održat će konferenciju za novinare, uz direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niku Bulića, na kojoj će predstaviti mjere za sljedeću sezonu i novosti hrvatskog turizma.


Pisane vijesti