MINISTAR TURIZMA S PREDSTAVNICIMA HAK-a O AKTIVNOSTIMA USMJERENIM NA SIGURNOST PROMETA NA CESTAMA U TURISTIČKOJ SEZONI

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Damir Bajs sastat će se s predstavnicima Hrvatskog autokluba koji će ga izvijestiti o aktivnostima usmjerenim na sigurnost prometa na cestama u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Ministarstvo turizma i HAK tako nastavljaju suradnju na planu pravodobnog informiranja motoriziranih turista ali i o uslugama popravka vozila na cestama te njihova uklanjanja i prijevoza u slučaju prometnih nesreća.

Ministarstvo turizma te će aktivnosti HAK-a sufinancirati, a ugovor će, nakon radnog sastanka, biti potpisan u petak, 31. srpnja 2009. u 11 sati u prostoru HAK-a, Avenija Dubrovnik 44, Zagreb.

Na konferenciji za novinare zatim, bit će riječi i o predstojećem turističko-prometnom vikendu te o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima Ministarstva turizma i HAK-a oko slovenskih vinjeta.

Ministar Bajs nakon toga će se, u 11.32 iz Informativnog centra HAK-a, izravno uključiti u redovito radijsko javljanje o stanju na prometnicama te pozdraviti sve motorizirane putnike u Hrvatskoj, a zatim će obići i dispečere u Kontaktnom centru te razgovarati s patrolnim mehaničarima Službe tehničke pomoći HAK-a. 


Najave