Ministar turizma primio u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj

Slika /arhiva/041116_iran3.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli danas je primio u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Mohammada Reza Sadegha, s kojim je razgovarao o nastavku dosadašnje suradnje dviju prijateljskih zemalja u području turizma te mogućem poboljšanju i povezivanju privatnog turističkog sektora iz Irana i iz Hrvatske. Veleposlanik Mohammad Sadegh istaknuo je kako je turizam jedan od najvažnijih sektora na kojem žele surađivati s Hrvatskom u vidu razmjene iskustva te poboljšanja turističkog prometa obje zemlje, dok je ministar Cappelli pohvalio dosadašnju suradnju te naglasio kako će temeljem potpisanog Memoranduma o suradnji u području turizma, raditi na uspostavi radne skupine koja će biti temelj intenziviranja suradnje i boljem povezivanju iranskog i hrvatskog privatnog turističkog sektora.

Ministar turizma Gari Cappelli danas je primio u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Mohammada Reza Sadegha, s kojim je razgovarao o nastavku dosadašnje suradnje dviju prijateljskih zemalja u području turizma te mogućem poboljšanju i povezivanju privatnog turističkog sektora iz Irana i iz Hrvatske.

Veleposlanik Mohammad Sadegh istaknuo je kako je turizam jedan od najvažnijih sektora na kojem žele surađivati s Hrvatskom u vidu razmjene iskustva te poboljšanja turističkog prometa obje zemlje, dok je ministar Cappelli pohvalio dosadašnju suradnju te naglasio kako će temeljem potpisanog Memoranduma o suradnji u području turizma, raditi na uspostavi radne skupine koja će biti temelj intenziviranja suradnje i boljem povezivanju iranskog i hrvatskog privatnog turističkog sektora.

Tijekom razgovora poseban naglasak su dali i na uspostavi bolje prometne povezanosti, odnosno mogućnostima uvođenja direktnih zračnih linija između Hrvatske i Irana te o mogućnostima fleksibilnijeg viznog režima.

Uz Veleposlanika Mohammada Sadegha, ministar Cappelli primio je i Alija Asghara Mounesana, glavnog direktora slobodne trgovačke zone na otoku Kiš u Iranu. Direktor Mounesan istaknuo je kako otok Kiš ima poseban status u turizmu Islamske Republike Iran te se vrednuje kao model razvoja turizma Irana, odnosno u kojem se prvotno razvijaju nove ponude te potiču domaća, ali i strana ulaganja prije nego li se prošire na druge turističke destinacije u Iranu. 

Na prijedlog Veleposlanika Mohammada Sadegha, ministar Cappelli izrazio je želju da posjeti otok Kiš, odnosno Iran, kako bi razmijenili specifična iskustva razvoja turizma na otocima, ali i dali inicijativu nastavka suradnje dviju zemalja.



Pisane vijesti