Ministar turizma posjetio Mali Lošinj

Slika /arhiva/180316_mlosinj1.JPG

Ministar turizma Anton Kliman danas je posjetio Mali Lošinj, gdje je u pratnji gradonačelnika Garija Cappellija te predsjednika Uprave tvrtke Jadranka d.d. Sanjina Šolića, obišao strateški investicijski projekt zračne luke Mali Lošinj te hotelske investicije tvrtke Jadranka d.d. „Grupa Jadranka najznačajniji je turistički poslovni subjekt i nositelj turističkog razvoja otoka Malog Lošinja, koji raspolaže s kapacitetima u hotelima i kampovima u kojima dnevno može ugostiti cca 10.000 osoba. Grupa Jadranka zajedno s destinacijom kontinuirano radi na izgradnji i promociji novih proizvoda, a sve u svrhu pozicioniranja otoka kao kvalitetne, luksuzne, eko i spa&health destinacije. Planiranim projektima Grupa Jadranka nastoji podići kvalitetu svojih smještajnih kapaciteta, proširiti i obogatiti ponudu te tako doprinijeti i razvoju cijele destinacije. Navedeni projekti osmišljeni su na način da čine jednu cjelinu kvalitetne i raznovrsne ponude, koju prati i odgovarajuća infrastruktura,“ naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

Ministar turizma Anton Kliman danas je posjetio Mali Lošinj, gdje je u pratnji gradonačelnika Garija Cappellija te predsjednika Uprave tvrtke Jadranka d.d. Sanjina Šolića, obišao strateški investicijski projekt zračne luke Mali Lošinj te hotelske investicije tvrtke Jadranka d.d.

„Grupa Jadranka najznačajniji je turistički poslovni subjekt i nositelj turističkog razvoja otoka Malog Lošinja, koji raspolaže s kapacitetima u hotelima i kampovima u kojima dnevno može ugostiti cca 10.000 osoba. Grupa Jadranka zajedno s destinacijom kontinuirano radi na izgradnji i promociji novih proizvoda, a sve u svrhu pozicioniranja otoka kao kvalitetne, luksuzne, eko i spa&health destinacije. Planiranim projektima Grupa Jadranka nastoji podići kvalitetu svojih smještajnih kapaciteta, proširiti i obogatiti ponudu te tako doprinijeti i razvoju cijele destinacije. Navedeni projekti osmišljeni su na način da čine jednu cjelinu kvalitetne i raznovrsne ponude, koju prati i odgovarajuća infrastruktura,“ naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

„Investicije za ovu godinu u turistički sektor planiraju se na razini 670 milijuna eura, odnosno oko 35% više nego što je to investirano prošle godine. Raduju me naravno investicije u hotelski sektor jer nam je svakako cilj povećanje udjela hotelskog smještaja i podizanje na najmanje 18 posto u ukupnom udjelu do 2020. godine. Projekt rekonstrukcije i proširenja piste Zračnog pristaništa Mali Lošinj uvršten je na listu strateških investicijskih projekata RH 12. svibnja 2014.godine, za kojeg je planirani iznos ulaganja cca 258 milijuna kuna te očekujemo ubrzavanje rješavanja svih izazova kako bi investicija mogla započeti“, naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

„Jadranka Grupa je prošle godine uspješno zaokružila važan dio investicijskog ciklusa vrijedan više od 51 milijuna eura čime je napravljen značajan korak u smislu dodatnog pozicioniranja Lošinja kao top turističke destinacije. Završena je druga faza uređenja uvale Čikat, prve uvale s premium ponudom i uslugom, rekonstrukcijom prestižne vile Hortensie te boutique hotela Alhambra i vile Auguste na razinu od pet zvjezdica. Također je uređen dio šetnice, plaža i okoliša u uvali Čikat. Izgrađen je i aquapark u kampu Čikat, koji je prvi aquapark na otocima općenito, čime je kamp dobio visoke 4 zvjezdice. Investicijama u Čikatu treba dodati i ulaganje u Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju, gdje su povećani kapaciteti hotela za 58 smještajnih jedinica. Kako bi Lošinj napravio potreban iskorak te postao elitnom destinacijom nedostaje jedan važan segment, a to je zračna luka koja može primiti putničke avione jer je Lošinj prije svega avio destinacija. Također, treba uzeti u obzir emitivna tržišta s kojih dolaze naši gosti, koja kao takva iziskuju brži i ugodniji prijevoz putnika do destinacije. Uz proširenje zračne luke, postoji još jedan ključan projekt  - izgradnja Eco Golf Resort Matalda, koji predstavlja dodanu vrijednost i sadržaj te omogućava, ono što nam je svima najvažnije i o čemu svi govore, produžetak turističke sezone. Lošinj je otok s više od 2800 sunčanih sati godišnje čime čini idealnu golf destinaciju“, izjavio je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke.

Ovom prilikom održan je sastanak operativne skupine strateškog projekta Zračnog pristaništa Mali Lošinj.

„Već dvije godine, otkad je formirana Operativna skupina za pripremu i provedbu projekta rekonstrukcije lošinjskog aerodroma, dajemo čvrstu podršku. To je projekt od iznimne važnosti za Grad Mali Lošinj s obzirom na sve dosadašnje investicije te na destinacijski brend menadžment koji smo započeli provoditi još 2006. godine. Optimističan sam glede daljnjeg razvoja cijelokupne situacije oko Zračnog pristaništa čija realizacija će jednostavno promijeniti povijest turizma u Malom Lošinju“, izjavio je malološinjski gradonačelnik Gari Cappelli.

Ministar Kliman sa suradnicima je obišao hotel Bellevue, Vilu Hortensia i Boutique hotel Alhambru.

Na Otoku Lošinju u 2015. godini ostvareno je 1.875.000 noćenja, te je 6. po redu destinacija s ostvarenim noćenjima u prošloj godini. 



Pisane vijesti