MINISTAR TURIZMA POMAŽE OBNOVU I ZAŠTITU PERIVOJA

Slika /arhiva/PerivojVTw.jpg

Ministar turizma Damir Bajs će, tijekom boravka u Varaždinskim Toplicama 3. srpnja 2008. godine, a prigodom izbora za Miss i Mistera Hrvatske, zajedno s kandidatima i drugim uzvanicima sudjelovati u obnovi lječilišnog perivoja sadnjom 25 stabala važnih za njegovu obnovu. Prema projektu obnove perivoja potrebno je zasaditi više od 100 različitih vrsta drveća, a ministar će sadnjom srebrne smreke označiti njezin početak.

Jedna od prirodnih atrakcija Varaždinskih Toplica je i lječilišni perivoj čije je formiranje započelo 1820. godine oko termalnog vrela. Perivoj danas održava Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, koja je uvažavajući njegovo značenje za ukupnu ponudu Toplica pokrenula i izradila projekt obnove i zaštite Perivoja.

Cjeloviti projekt sadrži obnovu i rekonstrukciju infrastrukture perivoja (klupe, šetnice), uređenje objekata (glazbeni paviljon, zgrada munjare i dr.), te prije svega obnovu fonda drveća kako bi se popunile praznine nastale odumiranjem i sanitarnom sječom stabala. 
 



Najave