Ministar turizma otvorio prve ovogodišnje kvalifikacije u kuhanju novinarskih kotlića

Slika /arhiva/110416-kotl-0000w.jpg

Kvalifikacije za 11. prvenstvo Hrvatske u kuhanju novinarskih kotlića, koje su danas  započele u Čazmi, znak su naše potpore promociji hrvatske gastronomije, istaknuo je ministar turizma Damir Bajs, dodavši kako ona traje već četiri godine.

Uz ministra turizma, koji je otvorio natjecanje, na kojemu sudjeluje ukupno 14 novinarskih ekipa s kopna i mora, bili su Bjelovarko-bilogorski župan Miroslav Čačija, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, dogradonačelnik Josip Vinceković, domaćin  i medijski pokrovitelj Dražen Kocijan, direktor radijske postaje „Super radio“ i organizator natjecanja iz agencije „Primorsko jedro“ Vladimir Jurić.

Ova agencija deset posljednjih godina organizira ovaj projekt koji je povezao brojne novinare iz Hrvatske i njihove inozemne kolege.

U jedanaestoj godini održavanja kulinarskih natjecanja, poslije kvalifikacija u Čazmi, slijedi 7. Otvoreni kup Hrvatske u brudetu, koji će se održati 23. travnja u Smokvici na Korčuli, potom će se 1. svibnja održati druge kvalifikacije za 11. prvenstvo Hrvatske u kuhanju novinarskih kotlića, u Grobniku, te treće kvalifikacije, 8. svibnja u Kutjevu.

Najzad, Prvenstvo Hrvatske po 11. put, bit će održano u Gospiću, 27. i 28. kolovoza, poslije čega slijedi i 5. Superkup Hrvatske, 8. listopada u Vrbniku, na otoku Krku.

K tome, 9. Prvenstvo Europe u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare, održat će se od 22. do 25. rujna u Mariboru, a 5. Superkup Hrvatske u kuhanju žgvaceta u kotliću za novinare bit će održan 8. listopada u Vrbniku, otok Krk.



Pisane vijesti