Ministar turizma na otvorenju Hotela Liburna na Korčuli

Slika /arhiva//Slike/vijesti/L-korcula.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je na Korčuli obišao neke turističke projekte koje podupire Ministarstvo turizma te sudjelovao na otvorenju hotela tvrtke HTP Korčule.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je na Korčuli obišao neke turističke projekte koje podupire Ministarstvo turizma te sudjelovao na otvorenju hotela tvrtke HTP Korčule.

Ministar je najprije u jutarnjim satima posjetio luksuzni mali obiteljski hotel Korsal s 4 zvjezdice kojemu je Ministarstvo turizma prošle godine putem programa Konkurentnost turističkog gospodarstva dodijelilo 245 tisuća kuna bespovratnih sredstava za vanjsko i unutarnje uređenje. Prilikom obilaska hotela, ministar je izrazio zadovoljstvo viđenim te tom prilikom istaknuo kako Strategija razvoja turizma do 2020. godine definira nužnost povećanja udjela hotela s 4 i 5 zvjezdica, uz kontinuirano podizanje kvalitete i ostalih smještajnih segmenata. Hotel Korsal otvoren je 2010. godine, ima ukupno 15 smještajnih jedinica s 36 ležajeva te je dobar primjer obiteljskog hotela koji kontinuirano ulaže u svoj proizvod. Hotel je otvoren od početka travnja, s ciljem produljenja sezone i uspostave cjelogodišnjeg poslovanja, a najčešći turisti su iz Velike Britanije, Skandinavije, Francuske, SAD-a, Kanade i Dalekog Istoka. Ukupna vrijednost investicije iznosi 12 milijuna kuna, od čega je polovica iznosa financirana kreditom HBOR-a.

„Hotelski smještaj predstavlja glavni stup razvoja turizma Hrvatske i stoga su sve investicije u ovaj smještajni segment od iznimne važnost za razvoj turističkog sektora, odnosno dizanje ukupne konkurentnosti. Ove godine u turizam se ulaže pola milijardi eura, a veliki dio čine upravo investicije u hotele kojih se ove godine otvara čak 25, što je najviše u posljednjih desetak godina. Sretan sam i ponosan što se turizam posljednjih godina razvija tako snažnim tempom te vjerujem kako Hrvatska uz nastavak uspješne suradnje privatnog i javnog sektora, može od turizma ostvarivati još više, odnosno biti još konkurentnija destinacija“, istaknuo je ministar Lorencin.

Ministarstvo turizma je prošle godine na području Dubrovačko-neretvanske županije financiralo 38 projekata sa ukupno 4 milijuna kuna, s time da su na Korčuli sredstva, osim za hotel Korsal, dodijeljena za uspostavu 3 wi-fi točke besplatnog interneta te za OPG Nikola Stanišić, koji se između ostaloga bavi eko proizvodnjom.

U nastavku dana ministar je sudjelovao na svečanom otvorenju Hotela Liburna u vlasništvu tvrtke HTP Korčule, koji je nedavno uspješno izašao iz procesa predstečajne nagodbe te je tom prigodom istaknuo: „Ova investicija nam je dragocjena jer je riječ o poduzeću koje je bilo u državnom portfelju. Danas ono ima strateškog investitora koji je uložio 50 milijuna kuna u tri objekta, sto je za Korčulu iznimno važno. Turizam otoka kao sto je Korčula treba počivati na kapacitetima koji imaju visoku kategoriju i koji jamce kvalitetu“.



Pisane vijesti