Ministar turizma Lorencin na WTM-u

Slika /arhiva/WTM_london_LL.JPG

Ministar turizma Darko Lorencin posjetit će World Travel Market (WTM), najveću svjetsku turističku burzu, koja se od 3. do 6. studenoga 2014. godine održava u Londonu.

Ministar Lorencin će se, prilikom boravka u Londonu, susresti s predsjednikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Talebom Rifaijem s kojim će razgovarati o trendovima u razvoju turizma. Također, sudjelovat će na ministarskom summitu u organizaciji UNWTO-a, WTM-a i CNN-a koji se tradicionalno održava tijekom WTM-a (utorak, 4. 11. u 11 sati), a ovogodišnja je tema ''Turizam i mega događanja" te će ministar Lorencin predstaviti top manifestacije održane ove godine u Hrvatskoj - Ultra Europe Music Festival, Red Bull Air Race, Harley Days, Riječki karneval te atrakciju Svjetleći divovi u Puli.

Ministar Lorencin će se uz direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomira Ivičića susresti i s predstavnicima BBC-a s kojima će razgovarati o kampanji BBC Earth kojom se predstavlja Hrvatska te o daljnjim oblicima suradnje. Lorencin će dati intervjue i za prestižne Travel Channel te Food and Travel magazine.

Ministar Lorencin sastat će se i s brojnim predstavnicima turoperatora, putničkih agencija te avio prijevoznika kao što su Orbitz Worldwide, TUI, Jet2, Thomas Cook, Monarch i drugih. Također, sastat će se i s Tomažom Klemencom, direktorom javne agencije SPIRIT Slovenija i Karmen Novarlič, direktoricom Slovenske turističke organizacije, s kojima će razgovarati o nastavku suradnje na dalekim tržištima.

Ministar Lorencin sudjelovat će i na konferenciji za novinare kojom će HTZ predstaviti novosti u hrvatskom turizmu stranim medijima (ponedjeljak, 3. 11. u 16.30 sati) te će biti gost na WTM ministarskoj večeri, čiji je domaćin britanska ministrica sporta, turizma i jednakosti Helen Grant.



Najave