Ministar turizma Gari Cappelli na otvorenju hotela Princess u Jastrebarskom: Investicija vrijedna 70 milijuna kuna

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180312_Princess2.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli danas je sudjelovao na otvorenju hotela Princess u Jastrebarskom koji djeluje u sklopu istoimenog banketno kongresnog centra smještenog u srcu druge gospodarske zone po veličini u Hrvatskoj. „Hrvatski turizam snažno se oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu te nam je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti. Upravo su ovakve investicije koje predstavljaju razvoj, inovaciju, podizanje turizma na jednu višu razinu, ono što nam je potrebno kako bi hrvatski turizam postao još prepoznatljiviji, kvalitetniji i konkurentniji na svjetskom tržištu“, istaknuo je ministar Cappelli te zaključio kako ovaj hotel predstavlja mnogo više od novih smještajnih kapaciteta za Jastrebarsko.

U izgradnju hotela Princess kategoriziranog s četiri zvjezdice, uloženo je 70 milijuna kuna te on danas posjetiteljima osigurava smještaj u 82 moderne sobe i 11 apartmana, restoran, bar, vinoteku, wellness centar s grijanim bazenom te brojne druge sadržaje. Svojim bogatim sadržajem, novootvoreni hotel obogaćuje turističku ponudu ovog kraja te doprinosi gospodarskom razvoju kraja kroz otvaranje novih radnih mjesta.

Otvorenje hotela Princess predstavlja samo jedan dio od najavljenih 940 milijuna eura investicija koje očekuju hrvatski turizam u 2018. godini, a koje obuhvaćaju obnovu i/ili izgradnju velikog broja novih hotelskih jedinica čiju važnost potvrđuje i Strategija razvoja turizma do 2020. godine. U Strategiji je posebno istaknuto ulaganje u sadržaje hotela, kao što su bazeni, wellness, sportsko-rekreativni, zabavni sadržaji i sl., a sve s ciljem privlačenja većeg broja posjetitelja tijekom cijele godine.

Značaj hotelskog smještaja potvrđuje i odlična popunjenost tijekom godine, koja u gotovo svim destinacijama u Hrvatskoj, posebice u ljetnim mjesecima, doseže popunjenost višu od devedeset posto, dok u kontinentalnim dijelovima Hrvatske hoteli s dodatnim sadržajima također ostvaruju odličnu popunjenost. U hotelskom smještaju u Hrvatskoj posjetitelji borave šest do deset dana te prosječno po danu troše 122 eura što je čak 55 posto više od prosječne potrošnje u svim ostalim vrstama smještaja.

Pisane vijesti