Ministar turizma Darko Lorencin u Rovinju i Poreču

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Darko Lorencin će u petak, 15. svibnja službeno boraviti u Istarskoj županiji gdje će prisustvovati otvorenju zadnje, 6. etape biciklističke utrke kroz Istru - Radfrühling 2015 u Rovinju. Osim toga ministar Lorencin sudjelovat će na svečanom otvorenju vodenog parka „Aquacolors“ u Poreču.

Biciklistička utrka Radfrühling koju organiziraju Bavarski radio i televizija ove godine se održava od 10. do 15. svibnja te prolazi kroz brojne destinacije u Istri. Ova utrka se provodi već šesnaestu godinu za redom te je postala tradicionalni proljetni događaj primorske Hrvatske koji se održavao većinom po otocima Kvarnera i srednje Dalmacije.

Na svečanom otvaranju vodenog parka Aquacolors, uz uvodni govor ministra Lorencina, sudjelovati će i istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić te direktor parka Aquacolors Jaroslav Krucky te vlasnik parka Aquacolors František Studenka.

Aquacolors, vodeni park otvara se na lokaciji 2 kilometra južno od Poreča, pokraj Zelene lagune, a jedan je od najvećih vodenih parkova u ovom dijelu Europe. Vrijednost ovog projekta koji će sadržavati brojne vodene atrakcije, a čiji je nositelj hrvatsko češka tvrtka Asket d.o.o., procijenjuje se na 25 milijuna eura. Kompleks će, naime, imati kapacitet za 5.000 posjetitelja dnevno, a kako je zasad planirano, radit će do kraja rujna.

  • Rovinj : početak utrke 10.00 h – dvorište Starog TDR-a (Obala Vladimira Nazora 1)
  • Poreč : početak programa otvorenja parka Aquacolors -12.00h (Molindrio 18.)

 



Najave