Ministar turizma Darko Lorencin u HTZ-u: Očekujem odličnu suradnju

Slika /arhiva/130321-mint-htz2.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je danas Glavni ured Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i razgovarao s direktoricom Glavnog ureda Meri Matešić. Lorencin je na sastanku istaknuo važnost HTZ-a u promidžbi hrvatskog turizma u zemlji i svijetu te zahvalio na brojnim aktivnostima kojima HTZ promovira Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju. Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić čestitala je ministru Lorencinu na imenovanju i zaželjela mu puno uspjeha te istaknula kako se raduje budućoj suradnji, s obzirom na to da je ministar turizma istodobno i predsjednik HTZ-a.

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je danas Glavni ured Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i razgovarao s direktoricom Glavnog ureda Meri Matešić. Lorencin je na sastanku istaknuo važnost HTZ-a u promidžbi hrvatskog turizma u zemlji i svijetu te zahvalio na brojnim aktivnostima kojima HTZ promovira Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju. 

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić čestitala je ministru Lorencinu na imenovanju i zaželjela mu puno uspjeha te istaknula kako se raduje budućoj suradnji, s obzirom na to da je ministar turizma istodobno i predsjednik HTZ-a. Novom je ministru Meri Matešić predstavila svoj tim i zadaće i aktivnosti HTZ-a prema Programu rada i operativnom marketinškom planu te izvijestila o aktualnom stanju na tržištu. „Prema informacijama o stanju prodaje na ključnim emitivnim tržištima, situacija je stabilna i pozitivna, no stanje treba stalno pratiti i pravovremeno se prilagoditi promjenama. Rastu rezervacija zasigurno je pridonio i vrlo uspješan nastup Hrvatske na do sada održanim sajamskim nastupima, ali i nizu drugih tržišnih aktivnosti koje provodimo“, kazala je Matešić, dodajući da je HTZ provodio oglašavanje na ciljanim tržištima. Također, Matešić je ministra Lorencina izvijestila i o dosadašnjoj realizaciji promidžbenih aktivnosti u zemlji i inozemstvu, koje provodi Glavni ured u suradnji s predstavništvima Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu.

Ministar Lorencin zahvalio je na detaljnoj prezentaciji, ističući da je spreman za izazove koji stoje pred njim, nagllasivši kako Ministarstvo turizma i HTZ moraju snažno surađivati, za što su temelji već postavljeni.

„Moramo dati sve od sebe kako bi imali što bolje rezultate te unositi poboljšanja da budemo još bolji“, istaknuo je ministar turizma.



Pisane vijesti