Ministar turizma Darko Lorencin u dvodnevnom posjetu pokrajini Štajerskoj

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin u pratnji direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić te drugih suradnika i predstavnika drugih ministarstava, 23. i 24. rujna posjetit će austrijsku pokrajinu Štajersku. Cilj posjeta je upoznavanje s iskustvima Štajerske u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije za izgradnju turističke infrastrukture i razvoj posebnih turističkih proizvoda te za obrazovanje turističkih kadrova.

Ministar će se tijekom posjeta službeno susresti s predstavnicima Štajerske pokrajinske Vlade te parlamenta s kojima će razgovarati o sufinanciranju projekata iz fondova Europske unije u pokrajini Štajerskoj.

Tijekom obilaska ministar će u pratnji suradnika obići i turističke škole u Bad Gleichenbergu, golf igralište Kloch te toplice Bad Tatzmasdorf, kao primjere dobre prakse u Štajerskoj.

Također, ministar će se zajedno s direktoricom HTZ-a Meri Matešić susresti s upraviteljem Steieriche Tourismus GmbH Georgeom Bliem,  s kojim će razgovarati o štajerskom turističkom marketingu.



Najave