Ministar turizma Darko Lorencin otvorio boutique hotel Park u Varaždinu

Slika /arhiva/041215_hotelpark_1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je danas u Varaždinu hotel Park, financiran iz Fonda za regionalni razvoj. Hotel ima 19 smještajnih jedinica podijeljenih u tri cjeline gdje svaka od njih „priča svoju priču“. Gostima je na raspolaganju mini wellness u kojem se mogu opustiti i uživati u sauni i jacuzziju. Restoran hotela sa caffe barom raspolaže sa 120 mjesta, a prostrana terasa s oko 140 mjesta spaja hotel s gradskim parkom. U višenamjenskoj dvorani „Lilija“ mogu se organizirati sastanci, seminari, kongresi i proslave, ovisno o potrebama i željama gostiju. Svečanosti otvorenja prisustvovali su i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš, zamjenici župana Varaždinske županije Alen Kišić i Alan Košić, saborski zastupnici, poslovni partneri, sudionici na projektu i ostali gosti.

Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je danas u Varaždinu boutique hotel Park, financiran iz Fonda za regionalni razvoj. Hotel ima 19 smještajnih jedinica podijeljenih u tri cjeline gdje svaka od njih „priča svoju priču“. Gostima je na raspolaganju mini wellness u kojem se mogu opustiti i uživati u sauni i jacuzziju. Restoran hotela sa caffe barom raspolaže sa 120 mjesta, a prostrana terasa s oko 140 mjesta spaja hotel s gradskim parkom. U višenamjenskoj dvorani „Lilija“ mogu se organizirati sastanci, seminari, kongresi i proslave, ovisno o potrebama i željama gostiju. Svečanosti otvorenja prisustvovali su i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš, zamjenici župana Varaždinske županije Alen Kišić i Alan Košić, saborski zastupnici, poslovni partneri, sudionici na projektu i ostali gosti.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz europskog fonda za regionalni razvoj, s odobrenih 11.971.858,93 kuna bespovratno, dok je njegova ukupna vrijednost oko 32 milijuna kuna (vrijednost lokacije i postojećeg objekta, projektna dokumentacija, gradnja i opremanje hotela, edukacija osoblja, promotivne aktivnosti i slično). Gradnja hotela započela je u studenome 2014. godine, a cijelo opremanje objekta završeno je u studenome ove godine.

Mjere zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije su primijenjene su u hotelu, čime je znatno smanjena potrošnja energije. U hotelu je zaposleno 25 ugostiteljskih djelatnika koji će svojim znanjima i iskustvom nastojati održati djelatnost hotela na turističkom tržištu kontinentalne Hrvatske.

„Realizacija projekta doprinijet će unapređenju konkurentnosti turističke ponude smještaja i održivom razvoju turizma u gradu Varaždinu. Ove godine u Hrvatskoj je otvoreno 25 što novih, a što obnovljenih hotela. Drago nam je da se hoteli viših kategorija otvaraju i u kontinentalnoj Hrvatskoj, a ovakav je hotel Varaždinu bio nužan. Varaždin ima kroz Špancirfest odličan turistički proizvod, koji se koristeći sredstva iz EU fondova može protegnuti na cjelogodišnji proizvod. Špancirfest je već povukao sredstva iz programa Unije „Kreativna Europa“ te može biti primjer kako razvijati kulturni proizvod“, naglasio je ministar Lorencin i čestitao investitorima na dobro obavljenom poslu.

Direktor ugostiteljskog poduzeća Gastrocom, Josip Barulek, istaknuo je da otvorenjem hotela ovo područje obogaćuje hotelsku-ugostiteljsku ponudu i stvara pretpostavke za daljnji  rast turističkog prometa.



Pisane vijesti