Hrvatska turistička zajednica na godišnjoj konferenciji USTOA-e

Slika /arhiva/041215_USTOA_konf.jpg

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić ovih dana boravi u Chicagu gdje je, ispred Hrvatske turističke zajednice, prisustvovao godišnjoj konferenciji USTOA-e (United States Tour Operators Association), profesionalnog udruženja američkih turoperatora. Hrvatska turistička zajednica je, u suradnji s turističkim zajednicama Istarske županije, Dubrovačko-neretvanske županije te grada Zagreba, bila sponzor svečane večere održane uoči same konferencije. Večeri su, osim direktora Ivičića i stotinjak članova USTOA-e, prisustvovali i Martina Bienenfeld ispred TZ grada Zagreba te Vladimir Bakić ispred TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Prisutne je pozdravio direktor Ivičić koji je naglasio kako USTOA i njeni članovi predstavljaju važne partnere za hrvatski turizam. Također, Ivičić je poručio kako je Hrvatska na američkom tržištu prepoznata kao relativno nova destinacija te da je upravo zbog toga vrlo popularno i traženo odredištemeđu američkim turistima. Turističku prezentaciju Hrvatske održala je Ina Rodin, direktorica predstavništva HTZ-a u SAD-u. Na susretu je još jednom naglašeno kako je upravo Hrvatska odabrana za domaćina tzv. "Out of Country" sastanka za 2016. godinu, na kojem će sudjelovati 50 predstavnika USTOA-e, odnsono aktivnih članova i njihovih gostiju. 

Također, direktor Ivičić se, zajedno s predstavnicima iz spomenutih turističkih zajednica, osim sudjelovanja na konferenciji USTOA-e, sastao s utjecajnim partnerima među kojima su turoperatori Tauck, Collette, Virtouso, VTB Bicycling and Walking Vacations, Abercrombie and Kent USA te Gate 1.

Popularnost Hrvatske na američkom tržištu potvrđuje i turistički promet ostvaren u prvih deset mjeseci ove godine. U navedenom je razdoblju ostvareno 313 tisuća dolazaka američkih turista što predstavlja porast od 21 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najave za 2016. godinu vrlo su pozitivne te se očekuje daljnji rast turističkog prometa s američkog tržišta.

Podsjetimo, USTOA je profesionalno udruženje osnovano 1972. godine u Kaliforniji, s primarnom svrhom promicanja integriteta među turoperatorima, a već 1975. godine postala je nacionalna organizacija. Ciljevi USTOA-e su edukacija turističke industrije i vladinih agencija, javnosti i turoperatora o turama i paketima, zaštita potrošača i turističkih agenata, poticanje visoke razine profesionalizma u turističkoj industriji te promocija i razvoj putovanja na svjetskoj razini. Danas su aktivni članovi USTOA-e neka od vodećih imena u turističkoj industriji i obuhvaćaju znatan udio tržišta turoperatora u Sjevernoj Americi.



Pisane vijesti