Ministar turizma Darko Lorencin obišao razvojne projekte u Šibensko-kninskoj županiji

Slika /arhiva/050215_vodice9.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je službeno boravio u Šibensko-kninskoj županiji, gdje je s profesorom Draganom Magašem, s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, u Vodicama predstavio Nacionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama te nakon toga obišao razvojno turističke projekte u županiji. Ministar turizma predstavio je ovaj dokument upravo u Vodicama, jer je Ministarstvo turizma kroz program „Fond za razvoj turizma“ već podržalo uređenje kupališta Punta-Blata-Bristak sa 775 tisuća kuna. Nacionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama pripremljen je u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. Riječ je o akcijskom planu napravljenom na temelju Strategije razvoja turizma do 2020. godine, koji ima za cilj razvoj proizvoda „sunce i more“. Podsjećamo, Ministarstvo turizma je prošle godine raspisalo natječaj za Program poticanja regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama. Sve jadranske županije izrazile su interes, te će sve, temeljem nacionalnog programa, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, izraditi i svoje regionalne programe.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je službeno boravio u Šibensko-kninskoj županiji, gdje je s profesorom Draganom Magašem, s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, u Vodicama predstavio Nacionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama te nakon toga obišao razvojno turističke projekte u županiji. Ministar turizma predstavio je ovaj dokument upravo u Vodicama, jer je Ministarstvo turizma kroz program „Fond za razvoj turizma“ već podržalo uređenje kupališta Punta-Blata-Bristak sa 775 tisuća kuna.

Nacionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama pripremljen je u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. Riječ je o akcijskom planu napravljenom na temelju Strategije razvoja turizma do 2020. godine, koji ima za cilj razvoj proizvoda „sunce i more“. Podsjećamo, Ministarstvo turizma je prošle godine raspisalo natječaj za Program poticanja regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama. Sve jadranske županije izrazile su interes, te će sve, temeljem nacionalnog programa, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, izraditi i svoje regionalne programe.

Poslije predstavljanja programa uređenja i upravljanja plažama, ministar Lorencin obišao je Turistički informativni centar u Vodicama te Regionalni centar za posjetitelje na ulazu u Vodice (Račice), kojeg je Šibensko-kninska županija kandidirala, a Ministarstvo turizma podržalo s 400 tisuća kuna. Ministar turizma tom se prilikom i službeno susreo sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom koji je, sa svojim timom, predstavio projekte na kojima će graditi budućnost razvoja turizma u Šibensko-kninskoj županiji.

Nakon sastanka sa županom, ministar je obišao i projekte u gradu Šibeniku, kao što su budući hotel u palači Marenci iz 15. stoljeća u staroj gradskoj jezgri (investitor splitska tvrtka Tatami trade). Hotel će imati 18 soba, bit će dvostruko kategoriziran, s četiri zvjezdice te kategorijom baština, a otvorenje se očekuje u lipnju ove godine. Ministar je obišao i tvrđavu Barone, koja je u fazi radova kojima se uređuju zidine, gradi lounge bar te mjesto za odmor gdje će se moći kupiti suveniri šibenskog kraja s nazivom Barone. Barone će imati i dječje igralište, te mali amfiteatar sa stotinu mjesta.

„Cilj  je da Šibenik ne bude prepoznat samo po suncu i moru, već i po turizmu zasnovanom na kulturno-povijesnoj baštini. Četiri šibenske tvrđave koje su dio jedinstvenog fortifikacijskog sustava grada Šibenika zacijelo će pomoći u provedbi cjelogodišnjeg turizma“, naglasio je ministar Lorencin.

Na kraju posjeta Šibensko-kninskoj županiji, ministar Lorencin obišao je i gradilište hotela D-Resort turskog investitora Dogus grupe u Mandalini, vrijednog oko 20 milijuna eura, što ovu investiciju svrstava u sam vrh aktualnog inozemnog ulaganja u zemlji. Resort će otvoriti vrata gostima do početka glavnog dijela ove turističke sezone.



Pisane vijesti