Hrvatska prva među svjetskim turističkim odredištima u usponu

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg
Jedna od vodećih svjetskih izdavačkih kuća za turističke vodiče i druge informativne publikacije o putovanjima američki Fodor's Travel rangirao je Hrvatsku na prvo mjesto za ovu godinu među svjetskim turističkim odredištima u usponu te najavio za ožujak objavu svog prvog samostalnog vodiča za Hrvatsku.
 
Među deset glavnih svjetskih odredišta u usponu Hrvatska se tako za ovu godinu našla ispred Portugala, Turske, Francuske, Španjolske, Austrije, Maldiva, Tajlanda, Maroka i Crne Gore, pokazuje ovotjedna objava na webu Fodor's Travela.
 
Zbog rasta popularnosti Hrvatske u svijetu Fodor's je odlučio objaviti i vodič o Hrvatskoj koju u svojim objavama uz ostalo najčešće opisuje jedinstvenom zemljom na Mediteranu s kristalno čistim morem i plažama, obalom i otocima koji su raj za posjetitelje te s ponudom izvrsnih vina u Istri, na Hvaru, Visu i Korčuli koja dobivaju i sve više pohvala u inozemstvu.
 
Ističe i bogatu povijest Dalmacije za koju napominju i da je bila dio Rimskog carstva čiji se ostaci mogu naći u cijeloj toj regiji, posebno u Splitu.
 
Od aktivnosti za posjetitelje izdvajaju odlične mogućnosti za jedrenja zbog razvedenosti hrvatske obale okružene prirodnim pristaništima, bezbrojnim otocima, smaragdno-plavim morem te netaknutom prirodom dodajući da je za sve ljubitelje mora 'odredište snova'.
 
Rangiranje Hrvatske na prvo mjesto odredišta u usponu za ovu godinu kao i rangiranje odredišta po drugim kategorijama Fodor's temelji na najčešćim upitima o odredištima i pretraživanjima na svojoj web stranici koja mjesečno privuče milijune posjetitelja, a prošle je godine zabilježila i rekordnih više od 20 milijuna pregleda samo u jednom mjesecu.
 
Osim odredišta u usponu za ovu godinu, Fodor's je objavio i listu deset top svjetskih odredišta za prošlu godinu na kojoj su na prva tri mjesta Paris, New York i Rim, a slijedi ih Florida, St. Martin and St. Maarten, New Orleans, Maui, London, Big Island i na desetom mjestu Barcelona.
 
Vijest o svemu tome prenio je i portal Croatia Week kao specijalizirani medij za sve vrste vijesti i događaja iz Hrvatske na engleskom jeziku čije je sjedište u Zagrebu i koji se čita u više od 70 zemalja.
 
(Hina)


Pisane vijesti