Ministar turizma Damir Bajs uputio izraze sućuti slovačkom kolegi L'ubomíru JAHNÁTEKU

Slika /arhiva/MINT-c.jpg

Mr. L'ubomír JAHNÁTEK
Minister of Economy
Ministry of Economy
Mierova 19
827 15 Bratislava 212
SLOVAKIA

Poštovani kolega,

prošla je nedjelja bila strašan, tužan dan i za Hrvatsku i za Slovačku. Vijest o tragičnom stradanju slovačkih građana šokirala je našu javnost, jer riječ je o jednoj od najtežih prometnih nesreća u tijekom ove sezone. Nedužni su turisti putovali autobusom i sreli se sa smrću i teškim ozljedama, umjesto s toplinom sunca i plavetnilom neba i voda Jadrana – strašan i razarajući udarac za sve nas.

Slovačka i Hrvatska su dvije prijateljske zemlje koje se međusobno podupiru, dijeleći mnogo toga zajedničkog. Dobri odnosi među državama uspješno se prelijevaju u turizam, a Slovaci često Jadran zovu „našim morem“. Ta činjenica čini ionako strašnu situaciju još tužnijom i u ovim trenucima duboko suosjećamo sa slovačkim narodom, posebice s obiteljima koje su ostale bez svojih najdražih.

Dragi kolega, primite izraze moje iskrene sućuti povodom tragične smrti Vaših sunarodnjaka u strašnoj autobusnoj nesreći koja se desila u Hrvatskoj, te posebno molim da izraze moje sućuti prenesete i obiteljima slovačkih turista koji su poginuli u nedjelju na autoputu. Znamo da je njihovu tugu nemoguće shvatiti u potpunosti. Budite uvjereni da Hrvatska osjeća njihovu bol.

Primite izraze mojeg dubokog poštovanja!

MINISTAR

Damir Bajs 
 
 



Pisane vijesti