Ministar turizma Cappelli na turističkom sajmu ITB u Berlinu

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/mint2018_1.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli boravit će od 6. do 9. ožujka 2018. godine u Berlinu na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova - ITB. Osim obilaska sajma ITB, ministar Cappelli će tijekom boravka u Berlinu održati i niz sastanaka s predstavnicima nekih od najvećih svjetskih turoperatora, avioprijevoznika te udruženja. Ministar Cappelli će se tako u srijedu, 7. ožujka sastati s predstavnicima turoperatora TUI i DER Touristik, avioprijevoznika Jet2Com te Udruge njemačke turističke privrede (BTW), odnosno predstavnicima krovne njemačke turističke udruge koja promovira turističku industriju, a s kojima će se susresti na temu jačanja suradnje. 

U četvrtak, 8. ožujka ministar Cappelli će se sastati s predsjednikom njemačkog parlamentarnog odbora za turizam Sebastianom Münzenmaierom s kojim će razgovarati o inicijativi osnivanja jedinstvenog europskog fonda i Radne skupine za turizam unutar institucija Europske unije. Nadalje, ministar će se istog dana sastati s predstavnicima turoperatora Thomas Cook Njemačka te predstavnicima avioprijevoznika Germania, Eurowings i Condor s kojima će razgovarati o mogućnostima uspostave novih aviolinija kao i povećanja broja letova na postojećim.
 
Također, ministar Cappelli će se istog dana susresti i s direktoricom Slovenske turistične organizacije (STO) Majom Pak s kojom će razgovarati o budućoj suradnji na dalekim tržištima. Naime, Hrvatska i Slovenija se od 2010. godine zajednički promoviraju na dalekim tržištima poput Japana, Kine, Južne Koreje i Brazila pod sloganom "Experience Croatia, Feel Slovenia”.
 
Sajam ITB Berlin vodeći je međunarodni stručni sajam turizma koji okuplja više od 10.000 izglača svake godine te više od 160.000 posjetitelja na kojem se predstavlja cijela raznolikost putovanja, a koji ove godine traje od 7. do 11. ožujka.

Pisane vijesti