Ministar Ostojić na turističkom sajmu ITB u Berlinu

Slika /arhiva/ITB-logo4c.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić će, u pratnji suradnika, od 5. do 7. ožujka 2013. godine boraviti u Berlinu, gdje će na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova ITB biti predstavljena i hrvatska turistička ponuda.

U srijedu, 6. ožujka, ministar će se susresti s predsjednikom Parlamentarnog odbora za turizam Klausom Brähmigom, s kojim će razgovarati o suradnji između ove dvije zemlje te aktualnostima na području turizma. Nadalje, ministar Ostojić susrest će se i s Maxom Stichom, potpredsjednikom njemačkog automobilskog kluba ADAC-a te Dieterom Gaufom, predsjednikom njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma (RDA), s kojim će razgovarati o organizaciji seminara o autobuserstvu, koji bi se krajem studenog 2013. godine trebao održati u Hrvatskoj. Ministar će također razgovarati i s Burkhardom Storkom, predsjednikom Njemačke udruge biciklista (ADFC) o unaprjeđenju mogućnostima suradnje na području cikloturizma u Hrvatskoj.  

U četvrtak, 7. ožujka ministar će održati sastanak s državnim tajnikom za turizam u Ministarstvu gospodarstva Ernstom Burgbacherom te u nastavku dana niz sastanaka s vodećim njemačkim turoperatorima i avioprijevoznicima, na temu trenutnog stanja na tržištu te najavama za turističku sezonu 2013. Istog dana, ministar će se susresti i s predsjednikom Njemačkog saveza turističkih agencija i turoperatora DRV, Jürgenom Buchyjem.

Podsjećamo, Njemačka je i dalje jedno od najvažnijih hrvatskih emitivnih tržišta, a njemački turisti zauzimaju vodeće mjesto u stranom turističkom prometu Hrvatske. Tako je 2012. godine u Hrvatskoj boravilo gotovo 1,94 milijuna njemačkih turista, što je čak 12,6 posto više nego 2011. godine.



Najave