Ministar Ostojić na sastanku s veleposlanikom Novog Zelanda u Hrvatskoj

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić održao je danas sastanak s veleposlanikom Novog Zelanda u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Rimu, Nj.E. Trevorom D. Mathesonom i počasnim konzulom Novog Zelanda u Republici Hrvatskoj, Nikolom Jelinčićem, na kojem su, između ostaloga, izmijenjena iskustva u području turizma.

Ministar Ostojić istaknuo je na početku sastanka kako Hrvatska sigurno može puno naučiti iz primjera Novog Zelanda, kojeg je nazvao zemljom s jednim od najboljih destinacijskih menadžmenta u svijetu te pozvao na suradnju.

S obzirom da je Novi Zeland udaljen od većine međunarodnih emitivnih tržišta, vlada je morala poduzeti niz koraka i promjena kako bi, kao turistička destinacija, postali što pristupačniji turistima iz cijeloga svijeta, rekao je Mathenson. Osim liberalizacije viznog režima, prema kojemu gosti iz 32 zemlje imaju olakšan ulazak u Novi Zeland, vlada je uvrstila turističko-ugostiteljsku edukaciju u obrazovni državni sustav, čime je znatno porasla kvaliteta usluga u turizmu, što se pokazalo ključnim za podizanje konkurentnosti turizma u Novom Zelandu. Također, Mathenson je istaknuo važnost programa namijenjenog mladima iz cijeloga svijeta koji istovremeno žele putovati i raditi - Working Holiday Days, u koji su uključene mnoge zemlje te pozvao i Hrvatsku da se priključi tom projektu.



Pisane vijesti