Ministar Ostojić na međunarodnoj turističkoj burzi ITB u Berlinu

Slika /arhiva/Logo_itb_mit-d.jpg

Ministar turizma Veljko Ostojić će, u pratnji svojih suradnika, boraviti od 6. do 8. ožujka 2012. godine u Berlinu, gdje se od 7. do 11. ožujka održava ITB, najveći svjetski turistički sajam, na kojem će biti predstavljena i hrvatska turistička ponuda.

U srijedu, 7. ožujka, ministar će se susresti s predsjednikom Parlamentarnog odbora za turizam, Klausom Brähmingom, te će sudjelovati na press konferenciji Hrvatske turističke zajednice. U poslijepodnevnim satima ministar će sudjelovati na panelu UNWTO-a, u okviru koje će se razgovarati o turističkim trendovima i perspektivi na Mediteranu.

Istog dana, ministar Ostojić će održati sastanak s predsjednikom Njemačkog saveza turističkih agencija i turoperatora DRV, Jürgenom Buchyjem, zatim s predsjednikom saveznog Udruženja njemačkog turističkog gospodarstva BTW, Klausom Läppleom, te s predsjednikom njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma RDA, Dietmarom Gaufom.

U četvrtak, 8. ožujka, ministar će se susresti s državnim tajnikom za turizam njemačkog Ministarstva gospodarstva, Ernstom Burgbacherom, te s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Talebom Rifaijem.

Podsjećamo, Njemačka je i dalje jedno od najvažnijih hrvatskih emitivnih tržišta, a njemački turisti zauzimaju vodeće mjesto u stranom turističkom prometu Hrvatske. Tako je 2011. godine u Hrvatskoj boravilo više od 1,6 milijuna njemačkih turista, odnosno devet posto više u odnosu na godinu prije.

Na ovogodišnjem sajmu ITB, na kojem će biti predstavljeni najnoviji turistički trendovi, sudjelovat će više od 11 tisuća izlagača iz 180 zemalja svijeta, a očekuje se dolazak oko 170 tisuća posjetitelja.



Najave