Ministar Lorencin uručio dopusnicu za menadžment u hotelijerstvu i turizmu

Slika /arhiva/st1_FAH-H7029732.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin u četvrtak je u Splitu Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira uručio dopusnicu za izvođenje studijskog programa međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, prvi takve vrste u Hrvatskoj. Lorencin je istaknuo važnost ljudskih potencijala i edukacije za razvoj turizma. Najavio je kako će na jesen krenuti natječaji za edukaciju po određenim kategorijama, a kasnije će se to razgranati kroz centar kompetencije i kroz druge obrazovne institucije. Dekan Aspire Slobodan Dragičević izjavio je kako vjeruje da će u budućnosti ta visoka škola otvoriti još jedno usmjerenje zbog čega će postati veleučilište, a najavio je i da će se u budućnosti nastava osim na hrvatskom odvijati i na engleskom jeziku, te da će osim domaćih predavati i internacionalni i najeminentniji profesori u svijetu turizma.

Ministar turizma Darko Lorencin u četvrtak je u Splitu Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira uručio dopusnicu za izvođenje studijskog programa međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Lorencin je istaknuo važnost ljudskih potencijala i edukacije za razvoj turizma. Najavio je kako će na jesen krenuti natječaji za edukaciju po određenim kategorijama, a kasnije će se to razgranati kroz centar kompetencije i kroz druge obrazovne institucije.

Dekan Aspire Slobodan Dragičević izjavio je kako vjeruje da će u budućnosti ta visoka škola otvoriti još jedno usmjerenje zbog čega će postati veleučilište, a najavio je i da će se u budućnosti nastava osim na hrvatskom odvijati i na engleskom jeziku, te da će osim domaćih predavati i internacionalni i najeminentniji profesori u svijetu turizma.

U sklopu svečanosti dodjele dopusnice održan je i okrugli stol na temu "Ljudi kao ključ izvrsnosti u turizmu", čiji je cilj ukazati na važnost menadžerskih i drugih kadrova u hotelijerstvu i turizmu koji su u ovom trenutku posebno nedostatni, a o njima ovisi razvoj i podizanje kvalitete hrvatskog turizma.

Predstavljen je i prvi studijski program u Hrvatskoj s usmjerenjem menadžment destinacijskih organizacija (DMO) i kompanija (DMC) koji je kreiran u skladu sa strategijom razvoja turizma Hrvatske do 2020. godine. Studij sadrži još i usmjerenje hotelski menadžment koji je kreiran prema realnoj potrebi turističkog tržišta rada.

Osim uručenja dopusnice i okruglog stola potpisan je i ugovor o suradnji s predstavnikom prestižne švicarske grupacije fakulteta Swiss Education Group.

Visoka škola Aspira poznata je po studijskom programu sportskog menadžmenta kojeg izvodi već šest godina. To je jedino visoko učilište u Hrvatskoj koje taj studijski program izvodi na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Njihovu školu trenutno pohađa šest osvajača olimpijskih medalja.

(Hina) 



Pisane vijesti