Ministar Lorencin u Zadru na prvom Tuna & Sushi Festivalu

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Ministarstvo turizma, TZ Grada Zadra i Veleposlanstvo Japana u RH u subotu (24. siječnja) u Zadru organiziraju prvi TUNA&SUSHI festival.

U sklopu projekta Hrvatska 365, čiji je cilj povećanje dolazaka i noćenja u pred i posezoni, ovim se festivalom želi privući i turiste s Dalekog istoka, ali i mnoge druge, upravo u ovom predsezonskom razdoblju.

U subotu na Narodnom trgu, od 11 do 13 sati, građani Zadra i njihovi gosti moći će uživati u jedinstvenom programu, japanskim kulinarskim delicijama i glazbeno-kulturnoj ponudi.

Osim  ministra turizma Darka Lorencina, događaju će nazočiti i veleposlanik Japana Keiji Ide, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, te veleposlanici Australije, Južne Koreje te Francuske.

Festival će obuhvatiti mnoga događanja i radionice, a popratit će ga i nastup bubnjarske skupine Wa-daiko, dok će pripremu tune i sushija na tradicionalni japanski način predstaviti poznati japanski kuhari i sushi majstori, gospoda Amano i Sato. Cijeli događaj na Narodnom trgu bit će humanitarnog karaktera, pa će tako djeca iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije, među kojima i naši mladi poznati plivači Jurica Milin i Lucija Mijolović, uz simboličan iznos od 10 kuna, prodavati pribor za jelo s kojim će svi zainteresirani moći degustirati  tuna i sushi specijalitete. Cijeli događaj će, uz hrvatske medije, popratiti i nacionalna japanska televizija NHK te japanski mediji stacionirani u Europi.



Najave