Ministar Lorencin u sklopu jučerašnjeg službenog posjeta Zadarskoj županiji obišao grad Nin i kamp Zaton

Slika /arhiva/010714_ZZ_Lorencin1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin, u sklopu jučerašnjeg službenog posjeta Zadarskoj županiji, susreo se sa županom Stipom Zrilićem, direktorima turističkih zajednica i gospodarstvenicima u turizmu županije. Glavne su teme razgovora bile najavljene izmjene i dopune Zakona o turističkim zajednicama te planirane investicije u turistički sektor županije. Tom je prilikom ministar Lorencin naglasio kako je, sukladno Strategiji razvoja turizma, glavni cilj do 2020. godine udvostručiti turističke prihode, te da ćemo to dijelomično ostvariti pomoću novih investicija, a više kroz produljenje sezone, razvoj novih turističkih proizvoda i uspostavu DMO modela upravljanja. U sklopu obilaska lokacija na području županije, ministar je posjetio hotel Bastion, Kraljičinu plažu u gradu Ninu te kamp Zaton.

Ministar turizma Darko Lorencin, u sklopu jučerašnjeg službenog posjeta Zadarskoj županiji, susreo se sa županom Stipom Zrilićem, direktorima turističkih zajednica i gospodarstvenicima u turizmu županije. Glavne su teme razgovora bile najavljene izmjene i dopune Zakona o turističkim zajednicama te planirane investicije u turistički sektor županije.

Tom je prilikom ministar Lorencin naglasio kako je, sukladno Strategiji razvoja turizma, glavni cilj do 2020. godine udvostručiti turističke prihode, te da ćemo to dijelomično ostvariti pomoću novih investicija, a više kroz produljenje sezone, razvoj novih turističkih proizvoda i uspostavu DMO modela upravljanja.

U sklopu obilaska lokacija na području županije, ministar je posjetio hotel Bastion, suvremeno opremeljni hotel koji raspolaže sa 21 dvokrevetnom sobom, četiri apartmana i jednim luksuznim apartmanom. Hotel Bastion je od prošle godine član prestižnog svjetskog udruženja Relais&Chateaux, koje diljem svijeta postavlja jedinstveni standard za izvrsnost u gostoprimstvu. U ovom uglednom udruženju s više od 500 članova diljem svijeta, Hrvatska ima svoja četiri predstavnika u vidu malih hotela, što znači da Hrvatska postaje sve prepoznatljivija na karti svijeta kao poželjna turistička destinacija.

Ministar je također posjetio i Kraljičinu plažu u Ninu, najdužu pješćanu plažu u Hrvatskoj, za čije je uređenje Ministarstvo turizma kroz program Fond za razvoj turizma izdvojilo 800 tisuća kuna, te je obišao i kamp Zaton koji i ove godine provodi nove investicije u kamping kuće.

Ministar Lorencin je zajedno s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem, jučer navečer u Gradskoj knjižnici Zadar, otvorio izložbu „Moj komadić zemlje“. Tom je prilikom Lorencin naglasio kako je turizam horizontalan sektor, te da današnji turisti žele vidjeti izvoran način života u destinaciji koju posjećuju. Kako je rekao, u tome će veliki doprinos imati upravo ova izložba kao dio kulturnog turizma. Ministar Lorencin je dodao kako se poljoprivreda i turizam moraju vezati jedna na drugu, te da je ponuda autohtonih proizvoda također dio turističke ponude destinacije.

„Branje autohtonog voća i povrća, kao što su to domaći tartufi, masline, šparoge, jagode, proizvodnja brašna na staroj vodenici, mljevenje brašna u mlinicama i slično, može biti i zanimljiv turistički proizvod u vremenima izvan glavne turističke sezone. Upravo je produljenje turističke sezone jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma, a ruralni turizam jedan od dest glavnih turističkih proizvoda detektiranih u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine“, rekao je Lorencin, dodavši kako je raznolikost proizvoda, tradicije, podneblja, bioraznolikosti i prekrasne prirode upravo ono što Hrvatsku čini jedinstvenom i zanimljivom turistima.

Službeni posjet Zadarskoj županiji ministar turizma završava današnjim obilaskom Parka prirode Telašćica koji slavi 27. rođendan, a kojeg će obići zajedno s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem.



Pisane vijesti