Ministar Lorencin u obilasku razvojnih projekata i investicija Istarske županije

Slika /arhiva/140317-istra1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je, u pratnji župana Istarske županije Valtera Flege, obišao razvojne projekata na području grada Poreča. Planirane investicije u hrvatski turizam u ovoj godini procjenjuju se na 410 milijuna eura, od kojih se oko 130 milijuna eura odnosi na investicije u Istarskoj županiji. Ministar Lerencin i župan Flego obišli su gradilište Aquaparka Aquacolors u Poreču koji će se, kako je najavljeno, prostirati na površini od sedam hektara i tako biti jedan od najvećih vodenih parkova u Europi. Vrijednost ovog projekta, koji će sadržavati brojne vodene atrakcije, a čiji je nositelj hrvatsko češka tvrtka Asket d.o.o., procjenjuje se na 25 milijuna eura.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je, u pratnji župana Istarske županije Valtera Flege, obišao razvojne projekata na području grada Poreča. Planirane investicije u hrvatski turizam u ovoj godini procjenjuju se na 410 milijuna eura, od kojih se oko 130 milijuna eura odnosi na investicije u Istarskoj županiji.

Ministar Lerencin i župan Flego obišli su gradilište Aquaparka Aquacolors u Poreču koji će se, kako je najavljeno, prostirati na površini od sedam hektara i tako biti jedan od najvećih vodenih parkova u Europi. Vrijednost ovog projekta, koji će sadržavati brojne vodene atrakcije, a čiji je nositelj hrvatsko češka tvrtka Asket d.o.o., procjenjuje se na 25 milijuna eura.

„Turizam je industrija doživljaja, a projekti i sadržaji poput ovog uvelike doprinose pozicioniranju Hrvatske kao turističke destinacije koja, osim sunca i mora, ima što za ponuditi svojim gostima. Produljenje sezone i povećanje turističke potrošnje samo su neki od ciljeva definiranih u Strategiji razvoja turizma, a moguće ih je realizirati jedino kroz kreiranje novih motiva dolazaka i obogaćivanja naše turističke ponude“, rekao je ministar Lorencin.

U nastavku, ministar će posjetiti hotele Laguna Materada i Valamar Zagreb te smještajne kapacitete na otoku Sveti Nikola.



Pisane vijesti