Ministar Lorencin sudjelovao na prvom Tuna & Sushi Festivalu

Slika /arhiva/240115_sushi3.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin, japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide, te gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta sudjelovali su danas na TUNA&SUSHI festivalu koji je prvi pu održan u Zadru. Zadarski Narodni trg danas je postao mjesto japanske gastronomije i kulture, na kojem su održane prezentacija pripreme sushija na tradicionalni japanski način, degustacija japanskih specijaliteta, a nastupili su Wa-daiko bubnjari. Cijeli ovaj događaj bio je i humanitarnog karaktera jer su sredstva prikupljena od prodaje pribora za jelo uplaćena za Udrugu djece s Downovim sindromom Zadarske županije. „Ovaj projekt primjer je kako manifestacije mogu obogatiti hrvatsku turističku ponudu te doprinijeti projektu Hrvatska 365, čiji je cilj povećanje broja gostiju i potrošnje u razdobljima pred i posezone. Ovakvi festivali odlični su za promociju destinacije i povećanu marketinšku vidljivost na našim emitivnim tržištima. Gosti s Dalekog istoka sve više dolaze u Hrvatsku, a potencijal tog tržišta posebno je velik upravo za razdoblja izvan glavne turističke sezone“, naglašava ministar turizma Darko Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin, japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide, te gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta sudjelovali su danas na TUNA&SUSHI festivalu koji je prvi pu održan u Zadru.

Zadarski Narodni trg danas je postao mjesto japanske gastronomije i kulture, na kojem su održane prezentacija pripreme sushija na tradicionalni japanski način, degustacija japanskih specijaliteta, a nastupili su Wa-daiko bubnjari.

Cijeli ovaj događaj bio je i humanitarnog karaktera jer su sredstva prikupljena od prodaje pribora za jelo uplaćena za Udrugu djece s Downovim sindromom Zadarske županije.

„Ovaj projekt primjer je kako manifestacije mogu obogatiti hrvatsku turističku ponudu te doprinijeti projektu Hrvatska 365, čiji je cilj povećanje broja gostiju i potrošnje u razdobljima pred i posezone.

Ovakvi festivali odlični su za promociju destinacije i povećanu marketinšku vidljivost na našim emitivnim tržištima. Gosti s Dalekog istoka sve više dolaze u Hrvatsku, a potencijal tog tržišta posebno je velik upravo za razdoblja izvan glavne turističke sezone“, naglašava ministar turizma Darko Lorencin.

Događaj je uz hrvatske medije, popratila i nacionalna japanska televizija NHK, a nazočili su i brojni ugledni gosti kao što su veleposlanici Australije, Francuske i Južne Koreje u Hrvatskoj, te japanski gospodarstvenici i predstavnici turističkih tvrtki s emitivnih dalekoistočnih tržišta.Ugledni gosti tijekom boravka u Zadarskoj županiji obišli su i Muzej antičkog stakla, muzej SICU, Arheološki muzej Zadra, posjetili uzgajališta tune te posjetili vinariju "Kraljevski vinogradi".

Prošle godine Hrvatsku je posjetilo 177.806 turista iz Japana, koji su ostvarili 250.055 noćenja, što je povećanje od 12 posto u noćenjima i 13 posto u dolascima. 



Pisane vijesti